Mersin'de oturan 49 yaşındaki Fedai Üredi, eşi Hayriye Üredi ile izledikleri haberlerden etkilenince gönüllü olarak askere gitmek üzere Askerlik Şubesi Başkanlığı'na dilekçe verdi.

Mersin’de serbest meslek sahibi 49 yaşındaki Fedai Üredi, son günlerde artan terör olaylarından etkilenirken yeniden askere gitmek için eşi Hayriye Üredi ile Mersin Askerlik şubesine dilekçe verdi. Torunları 3 yaşındaki Eylül Şengül’ü de yanlarında askere götüreceklerini ve torunlarının askerlere moral olacağını söyleyen Ferdi Üredi, "1986 yılında Ağrı’da 15 ay askerlik yaptım. Son günlerde sık duyulan şehit haberlerinden etkilendim ve yeniden asker olmak için eşimle dilekçe verdim." dedi. Üredi sözlerine şöyle devam etti: "Artan terör olayları ve verilen şehitleri görünce bu vatan ve devlet için gönüllü olarak askerlik yapmaya karar verdim. İnşallah dilekçeme dönüş yapılır. Vatanımı çok seviyorum, tekrar gönüllü olarak askere gitmek istiyorum. Hem askerlik konusunda oldukça deneyimli bir insanım."

Asker olmak için dilekçe veren Hayriye Üredi de, "Ben de mühimmat taşırım. Bulaşık, çamaşır yıkarım. Yemek yaparım. Gerekirse cepheye de giderim. Nöbet tutarım. Bu vatan hepimizin. Ben şehitlerimizin de annesiyim.” diyerek askere gitmek istediğini belirtti.