İç Güvenlik Yasası ile emekliliğe sevk edilen emniyet amirleri ve kapatılan Polis Akademisi ile Polis Koleji öğrencileri, aileleriyle birlikte Kızılay'da hak arayışlarını bu hafta da sürdürdü.

Eğitim yılının ortasında kapatılan Polis Akademisi ve Polis Koleji öğrencileri ile emekliye sevk edilen emniyet amirleri ve aileleri, Kızılay Güvenpark'ta 14. kez bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrağı bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu, ardından açıklama yaptı.

“BU POLİSLERİN VATANA HİZMET DIŞINDA SEVDASI OLMADI”

Grup adına basın açıklamasını eski Bingöl Emniyet Müdürü ve GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin’in eşi Zahide Işık Taştekin yaptı. Taştekin, polislerin yıllardır vatana hizmet yolunda gece gündüz demeden çalıştığını anlattı. Taştekin, “Ne makamda ne mevkide, ne parada ne malda-mülkte gözü olmadı bu insanların. Gece gündüz demeden çalıştılar, yorulduk demediler hiç. Bıktık, sıkıldık demediler. Öyle ki yıllar geçerdi de bizler bir tatil yüzü görmezdik. Yıllarca senelik izinlerimizi bile kullanmadık. Bizim çocuklarımız babalarını göremeden büyüdü. Bizler bunun için hiçbir zaman bir karşılık beklemedik. Çıkarımızı ve rahatımızı düşünmedik.” şeklinde konuştu.

Eşlerine, ‘Nereye gidiyorsun? Ne zaman geleceksin?’ diye sormadıklarını kaydeden Taştekin, onların vatana, kendilerinin ise vatana hizmet edenlere hizmet ettiklerini kaydetti. Taştekin, “Huzursuz olsun hırsızlar, katiller. Sürekli artlarına baksınlar, her ışıkta, her çıtırtıda bir kere daha titresinler diye çalışıyordu bu insanlar. Onlar daima işlerinde başarılı oldular ve biz onlarla her zaman iftihar ettik. Şimdi ise sırf birilerinin rahatı için feda edildiler.” diye konuştu.

Şair Nurullah Genç’in Yağmur isimli şiirinden de bir bölüm okuyan Taştekin, polisler hakkında oluşturulan algı sonucunda, mağdur edilen polis ve ailelerinin yaşadıklarına karşı duyarsız bir toplum oluştuğunu dile getirdi. Ailelerin yaşadıkları sıkıntıların bir sinema filmi seyreder gibi izlendiğini vurguladı. İnsanların mağdur edilip, zulüm gördüğünü belirten Taştekin şöyle devam etti: “İşte bizler de buna hayret ediyoruz. Hadi yaşananlara duyarsızsınız ey insanlar, hiç değilse bir kez dinlemeli, muhakeme etmeli değil miydiniz? Şimdi sizlere soruyoruz. Bir Allah kulu cevap versin sorumuza, ‘Hırsızın hiç mi suçu yok?’ Olsun, umursamayın, duymayın, fakat şunu bilin ki bizler zaten hizmet ederken bir karşılık beklemedik.”

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, Ramazan Bayramı’nın 2’inci günü aynı yerde toplanıp bayramlaşmak üzere buradan ayrıldı.