Emniyet mensuplarına yönelik Siirt merkezli 6 ilde düzenlenen algı operasyonunda eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya da gözaltına alındı. Kaya, daha önce Mersin'de gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kaya'yı Mezitli ilçesindeki evinde gözaltına aldı. Kaya'nın ifadesi alınmak üzere Siirt'e götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alındığını Twitter hesabından duyuran Kaya şunları yazdı: “An itibariyle gözaltına alınıyorum Siirt e gideceğiz. Hayırlısı bakalım. 5 yılım geçti Siirt'te dağlarında, sokaklarında. Çok severim beyaz kent Siirt’i şimdi gözaltında gideceğiz. Dostlara selam dualarınızı bekliyorum. Fuat Avni'yi protesto edeceğim. İnsan bir kerede bize haber verir, böyle uykuda yakalanıyoruz, bir hazırlık yapardık değil mi?”

Bir süre Siirt'te İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptığı öğrenilen Ali İhsan Kaya, 2012 yılında Mersin'e atanmıştı. Bu görevinden 17 Aralık rüşvet yolsuzluk operasyonu sonrası alınan Kaya, geçen temmuz ayında ise meslekten ihraç edilmişti.