Eski Üsküdar Müftüsü ve CHP Milletvekili İhsan Özkes, polis zoruyla Bank Asya’nın yönetiminin değiştirilmesini sert bir dille eleştirdi. Bank Asya’ya siyasi bir gasp yapıldığını belirten Özkes, “ 'Niye böyle yapıyorsunuz? Hata yok, eksiklik yok, uzmanların tespitlerine göre el konulacak durum yok’ dendiğini zaman ‘siz de paralelcisiniz’ diyorlar.” ifadesini kullandı.

Ümraniye'deki Bank Asya genel müdürlük binası önüne gelen İhsan Özkes, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özkes, "Bu soğukta kar yağışında insanlar burada titreyerek haklı tepkilerini ortaya koyuyorlar. Ben de bu zulme, bu haksızlığa, bu drama dur demek için burada bulunuyorum. Anadolu'da bir laf var 'Müslümanın Müslümana yaptığını gavur yapmaz' diye. Bakıyorum buradakilerin çoğu okuyor, dua ediyor. Ama bu zulmü yapanalar da ‘Müslümanız’ diyor. Anadolu'daki tabiri tam da burada yaşıyoruz. Münafıklığın özelliklerinden biri de husumette aşırı olmaktır. İnsanların malına, canına, onuruna tecavüz etmek, zorla gasp etmek doğru bir şey değil. Sevmeyebilirsiniz ama o sevmemek sizi adaletten ayırmamalı. Maalesef Türkiye'de bunu yaşıyoruz." diye konuştu.

‘BURADAKİ ARKADAŞLAR, NAMUSLU ARKADAŞLAR'

Özkes, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İsmet İnönü'nün bir sözü var; 'namussuzlar kadar namusluların da cesaretli olması gerekir' diye. Buradaki insanlar namuslu insanlar, buradaki insanların herhangi bir devlet malını çalmakla bir alakası yok. Dolayısıyla buradaki arkadaşların duruşlarını destekliyorum. AKP iktidarının muktedirin uyguladığı bir yöntem var. Böl parçala yut. Gerçekten toplumumuz parçalara ayrılıyor. Bu ayrıştırma camide de Allah'ın evinde bile yaşanıyor. Bu ayrışma İslam tarihinde bir ilk. Bu memlekette Kürt, Türk, Alevi ayrışması vardı. Son zamanlarda camide de bu ayrışmayı gördük. Hatta o kadar ileri gittiler ki 4 eski bakanla ilgili onların Yüce Divan’a gitmesi yönünde görüş veren, kendi içlerinden milletvekillerini de hain ilan ettiler. Bu çok vahim bir tablo. Zulmediyorlar bir kesime. O zulmedilen kesime herhangi bir kimse ya da bir parti ‘niye zulmediyorsunuz?’ derlerse zulme duruş sergileyen siyaseti de karalama kampanyasına başlıyorlar. Hem milleti ayrıştırıyorlar, bölüyorlar, parçalıyorlar ve yutmak istiyorlar. Bölünmüş, parçalanmış toplumların birbirine destek vermesi halinde de ‘siz neden arka çıkıyorsunuz, siz de mi öylesiniz?’ şekilde bir propaganda ile bu politikayı devam ettirmek istiyorlar. Bu rahmanilik görüntüsü altında şeytani bir yapılanmadır. Artık herkesin buna karşı durması lazım."

‘VATANINI SEVENİN BU ZULME DUR DEMESİ LAZIM’

Ergenekon ve Gezi sürecinde hükümetin tutumunu da eleştiren Özkes, "Oraya ziyarete gidenlere Ergenekoncu dediler, Gezi’dekilere çapulcu dediler, sahip çıkanları da çapulculukla suçladılar Atatürkçülerin sürekli aleyhinde konuşuyorlar. Bank Asya’ya siyasi bir gasp yapıldı. ‘Niye böyle yapıyorsunuz? Hata yok, eksiklik yok, uzmanların tespitlerine göre el konulacak durum yok’ dendiğini zaman siz de paralelcisiniz’ diyorlar. Burada çirkin bir oyun oynanıyor. Türk milleti parçalara bölünüp, her parça yutulur hale getirilerek yutulmaya çalışılıyor. Vatanını sevenin, Allah’ını sevenin, içinde insanı değerler taşıyanların bu zulme ‘dur’ demesi lazım. Zulme rıza zulümdür. Haksızlık karşısında susanlar da dilsiz şeytandır. Çare; zalime karşı zulme karşı durmaktır. Türkiye’de bir zalim var bir de zulmedilen kesimler var. Bölüp parçalanıp yutulmaya hazır hale getirilmiş kesimler var. Tüm bu kesimlerin hatta 77 milyonun bu zulme dur demesi lazım." ifadelerini kullandı.