Eskişehir'de Plavne Özel İdaresi Okulu'nda bir kişinin ölen bir kadının adına oy kullandığı belirlendi. Olay, sandık müşahitleri tarafından tespit edildi ve tutanak altına alınarak yetkililere iletildi.

İddiaya göre, merkez Odunpazarı İlçesi Plavne Özel İdaresi Okulu'nda, ismi açıklanmayan bir vatandaş 2027 nolu sandıkta oy kullandı. Sandık Başkanı Zekeriye B. başkanlığındaki sandıkta oy kullanan şahısın tavırlarından şüphelenen muhalefet partisi müşahitleri durumla ilgili itiraz ederek inceleme yaptı. Yapılan incelemede, söz konusu kişinin, Şükriye Enan isimli ölmüş bir kadının adına sahte oy kullandığı belirlendi. Bunun üzerine olay, müşahitler tarafından tutanak tutularak ilgili makamlara iletildi.

Söz konusu tutanakta şu ifadelere yer verildi: "Plavne Özel İdaresi Okulu'nda, 2027 nolu Zekeriya B. başkanlığındaki sandıkta ölü olduğu tespit edilen '45571076498' TC nolu Şükriye Enan adına oy kullanıldığı tespit edilmiştir. İş bu şikayetimiz üzerine 2027 nolu sandık başkanına itiraz dilekçemiz verilmiştir. Bu tutanak evrakta imzası bulunan 3 müşahit ile imza altına alınarak gerçekleştirilmiştir."