Eskişehir Barosu avukatları, Meclis'te bugünden itibaren yeniden görüşülmeye başlanan 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı tepkilerini ortaya koymak ve yasalaşmasına karşı çıkmak için cübbeleriyle birlikte yürüyecek.

Eskişehir Barosu'ndan yapılan açıklamada, 'İç Güvenlik Paketi'nin getireceği zarar ve sıkıntılara dikkat çekildi. Eskişehir Barosu olarak cübbeli tepki yürüyüşü yapılacağı belirtilen açıklamada, "Ülke tarihinin en antidemokratik düzenlemelerinden biri olan ve çok kısa bir zamanda yasalaşması öngörülen 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı kurumsal tepkimizi ortaya koymak ve yasalaşmaması için mücadele etmek üzere, Eskişehir Barosu avukatları olarak 17 Şubat 2015, Salı günü saat 12.00'de Adalet Sarayı önünde toplanarak Hamamyolu'ndaki saatli parka kadar yürüyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Avukatlarının cübbeli olarak katılacağı yürüyüş bitiminde konu ile ilgili kısa bir basın açıklamasının yapılacağının belirtildiği açıklamada, "Halkımıza özgürlüklerinin güvenlik gerekçesiyle yok edileceği gerçeğini anlatmak için yapacağımız yürüyüşe ve bitimindeki kısa basın açıklamasına gazetecileri bekliyoruz." denildi.