7 Haziran Genel seçimlerine sayılı günler kaldı. Halkın kullanacağı oyun rengi de belirginleşmeye başladı. Gidişattan memnun olanlar var. buna karşılık işçinin, memurun, esnafın ve emeklinin zor durumda olduğunu belirtip tepkisini dile getirenler de bir hayli fazla. Bursalı seçmenlerin düşünceleri şöyle:

“ÜLKENİN GİDİŞATINI KÖTÜ GÖRÜYORUM”

Ev hanımı Yıldız Karakaya: Ülkenin gidişatını kötü görüyorum. Türkiye’nin en büyük problemi işsizlik, eğitim. Oyumu verirken ülkenin geleceğine bakarak oy vereceğim. Seçim meydanlarında liderlerin anlattıklarına inanmıyorum. Seçim sonrasında inşallah güzel bir ülke olur.

“LİDERLERE İNANMIYORUM”

Emekli Yakup Adiloğlu: Ülkenin gidişatı çok iyi. En büyük mesele, sağlık, huzur olsun, başka bir problem yok. Gene Tayyip Erdoğan partisine vereceğim. Liderler atıyorlar, çok yalan söylüyorlar. İnanmıyorum.

Ev kadını Hanife Tunalı: Bence ülkede çok büyük problemler yok gibi geliyor. En büyük problem, ev hanımları ve çevre ile ilgili çok büyük sorun yok ama çalışanlar ve daha üst patronlarla ilgili çok büyük sorunlar olduğunu düşünüyorum, mesela eşimle ilgili. Şuan Tayyip Erdoğan’dan, pardon AK Parti’den daha düzgün iş yapan biri olsa inanın vereceğim ama yok. Liderlerin meydanlarda söylediklerine inanmıyorum.

“EMEKLİNİN, ASGARİ ÜCRETLERİNİN DURUMU ORTADA”

Esnaflık yapan Erol Tokyürek: Ülkenin gidişatını iyi bulmuyorum. Yani emeklinin durumu ortada, asgari ücretin durumu ortada, dar gelirle her zaman zorda. Parası olanda var, olmayan da yok. En büyük problemimiz işsizlik, geçim sıkıntısı. Sonra da ayrım yapmak. Türkiye kurulduğundan beri 72 milyon insan birlikte yaşıyor. Şimdi yok Kürtçülük, Lazcılık, bunlar hoş şeyler değil. Ülke bütünlüğünü bozmamak lazım. 7 Haziran’da sandık başına gittiğimde Türkiye’nin birliğine bütünlüğüne dikkat edeceğim, Türk halkının saygınlığına dikkat ederek oy vereceğim. İnşallah seçimden sonra daha aydınlık, insanların mutlu olduğu bir ülke olur. Liderlerin seçim meydanlarındaki vaatlerine inanmıyorum. Herkes bir şeyler vaat edebilir ama yapılabilecekler bana göre yüzde 20-30. Fazla bir şey beklemiyorum.

“BERBERDE BİLE PAZARLIK BAŞLADI, BUNLAR KİME ‘ÖCÜ’ DİYORSA ONA OY VERECEĞİM”

Berberlik yapan İhsan Kaymak: Ülkenin gidişatını hiç iyi görmüyorum. En büyük sorun işsizlik. Ben esnafım, 50 senedir kuaförlük yapıyorum, ilk kez hayatımda, ‘kaç paraya tıraş ediyorsun’ diye sorulmaya başlandı. Böyle bir rezillik hiç görmedim hayatımda. Eskiden parayı gizlice elimize verirlerdi. Şimdi adam kapı açıyor diyor ki, ‘evladım param yok, 5 liram var, tıraş eder misin’ Berberde bile pazarlık başladı. Bu hallere geldik. Yani esnafı öldürdüler bunlar. Yoksa bana ne kardeşim yol yapmış, uçak almış. Ben cebime bakarım. Bana ne dedi, ‘birinci yıl bir şey beklemeyin, ikinci yıl hissedeceksiniz, üçüncü yıl cebinizde olacak’, hiçbir şey kalmadı kardeşim. Bizi harama ittiler. Çalmaya başladık, devletten bile çalıyoruz, vergiden çalıyoruz, yetmiyor çünkü. En küçük esnaf da çalıyor. Çok kötü bir durumdayız. Ben sandık başına gittiğimde, artık yalanlardan bıktık, öcüye vereceğim. Bunlar kime öcü diyorsa, sistem kime öcü diyorsa ona oy vereceğim. Şuan ki hükümet kime öcü diyorsa ona oy vereceğim, isim önemli değil. Seçimden sonra inşallah bir kurtuluş olacak.