Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bugün meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

ESP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) Kobane’nin yeniden inşasına katılmak için gittiği Suruç ilçesinde katliamla yanıtlandı. Amara Kültür Merkezi bahçesinde basın açıklaması yapmak istediği sırada canlı bombanın patlaması sonucu onlarca genç yaralandı ve şehit düştü. Aynı saatlerde Kobane’de yapılan saldırıda da 10 kişi şehit düşmüştür.

Bu canice ve hunharca saldırı halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, halklarımızın kurtuluş özlemlerine, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojava devrimi ve Kobane direnişine, sosyalist gençliğin devrim ve sosyalizm umutlarına karşı yapılmıştır.

Bu saldırıyı gerçekleştirenler Kobane devrimini ezmek ve boğmak isteyen IŞİD faşist çeteleri ve onunla işbirliği içerisinde olan AKP iktidarıdır. Kobane düşmanlarıdır. Barış ve özgürlüğü ezmek isteyen IŞİD barbarlığıdır. Bu katliam MİT-Kontrgerilla-IŞİD barbarlığı marifetiyle gerçekleştirilmiştir.
Partimiz sosyalist gençlerin bu barbarca ve hunharca vahşetini şiddetle lanetliyor. Katliamı gerçekleştirenlerin, planlayanların açığa çıkarılmasını talep ediyor.

Katliamda şehit düşen yoldaşlarımızın anısına bağlı kalacağız. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu acılardan dayanışma, birleşik mücadele ve özgürlük tutkumuzu misliyle artırarak çıkacağız. Katliamların hesabını mutlaka soracağız."