İzmir’de geçen yıl ağustos ayında polislere düzenlenen operasyonda serbest bırakılanlara yönelik dün düzenlenen operasyona tepkiler sürüyor. 26 kişinin yakalama listesinde olduğu operasyonda, şu ana kadar 19 kişi gözaltına alındı. Basmane semtindeki Terörle Mücadele Şubesi’nde (TEM) ifade işlemleri sürerken operasyona tepki gösteren ve polislere destek olan vatandaşların bekleyişi de devam ediyor.

Polislerin, serbest kaldıkları bir dosyadan aynı iddiayla bir kez daha gözaltına alınmasına tepki gösterenlerden birisi de "Eşrefpaşalılar" olarak tanınan kişilerden Malik Ejder Eriş oldu. TEM Şubesi önüne giderek polislere destek veren Eriş, “Bu genç kardeşlerimize destek olmak için buradayım. Haksızlıkların karşısında olmak için buradayım. Benim anlayamadığım konu şu, televizyonlarda seyrediyoruz ara ara, hukuk yok, çiğnemiştir ayaklar altına alınmıştır. Pekiyi bu ülkede yok mu bir delikanlı savcı, bu olup bitenlere dur diyecek?” dedi.

'BİZİ ALIN İÇERİYE'

Ülkede adaletsizlik yaşandığını söyleyen Eşrefpaşalı Ejder, “Yani bu kadar adaletsizlik oluyor, bu millet bu kadar dua ediyor, bu insanlar yağmurda çamurda, karda kışta yaşlısından gencine kadar herkes burada, nedir bu günahsız arkadaşlardan istenen yani? Bizi alın içeriye onların yerine, bari bizi alın. Bırakın, görev yapanlar dışarıda dursun. Bir sürü soygunlar, hırsızlıklar arttı. Herkes seyrediyor bunu. Neden? Adaleti yapacak dışarıda adam kalmadı. Hep delikanlıları içeri aldınız. Ben şaşıyorum. Bu çok ağırımıza gidiyor. Nereye kadar sabredeceğiz? Allah razı olsun, Hocaefendi durduruyor bizi işte. Allah ona uzun ömür versin. Yeter bu kadar, daha fazla duygulandık mı kafamız allak bullak olacak.” diye konuştu.