Şırnak 2. Hudut sınırında orman yangınında dumandan zehirlenerek şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez’in yakınları, şehidin yeni ev ve araba aldığı yönünde yapılan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez için Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde okutulan mevlitten sonra açıklama yapan şehit yakınları, "Acımız tazeyken yazılı ve görsel basında çıkan ev ve araba haberleri külliyen yalandır. Şehidimiz için, 15 gün önce ev aldığı basında yer aldı. Oysa şehidimiz, refah payını yükseltmek için, kendi rızasıyla doğuya tayin istemiştir. Ailesini, Osmaniye'de kiraladığı eve yerleştirdikten sonra görevini yapmak için Şırnak’a gitti. Bir ayı doldurmadan ilk maaşını alamadan şehit düştü. Kiraladığı evin kirasını bile ödeyemeden şehit düşen birinin hakkında yapılan yalan habere itibar edilmesini istemiyoruz. Yeni yer değişiminden dolayı 2 aylık kirası ödenememişken, şehidimizin zengin olarak gösterilmesi bizi üzmüştür. Maddi durumu olsa gider evini alırdı.’ diye yapılan haberlere tepki gösterdi.

Şehidin bir başka akrabası da olayı haber yapanların, yakınlarından gerçeği araştırıp öğrenilebileceğini belirterek çıkan asılsız haberlerin düzeltilmesini istedi.