Üsküdar'da evde açık unutulan tüplü televizyonun patlaması nedeniyle yangın çıktı. Olay sırasında binanın üst katlarında mahsur kalan 3'ü çocuk 7 kişi itfaiye merdiveniyle kurtarıldı.

Yangın, Çengelköy Mahallesi Ordu Caddesi Numara 1'deki 4 katlı binada meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre 2. kattaki bir ailenin açık olan tüplü televizyonu büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonrası dairede yangın başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu sırada bazı bina sakinleri kendilerini dışarı attı. Ancak daha çok kadın ve çocukların bulunduğu 2 aile 3. ve 4. katlarda mahsur kaldı. Yoğun duman nedeniyle camlara koşan kadın ve çocuklar kurtarılmayı bekledi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri önce yangına müdahale ederek söndürdü. Bina boşluklarına ve merdivenlere dolan duman nedeniyle üst katlardakiler zor anlar yaşadı.

Uzun süre mahsur kalan kadın ve çocuklar itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Yaşları 1 ile 4 arasında değişen 3 çocuk sağlık ekiplerine teslim edildi. Hayati tehlikeleri bulunmayan çocuklara temiz hava verildi. Yapılan ilk incelemelerde yangın çıkan evde kimsenin olmadığı belirlendi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.