İzmir'in Buca ilçesinde, evinde bir halıdan başka bir şey bulunmayan kadın, biri cam kemik hastalığı olan iki çocuğuyla hayat mücadelesi veriyor.

27 yaşındaki Sevda Yorulmaz, 5 yaşındaki cam kemik hastalığı bulunan Efe Halis Yorulmaz ve 7 yaşındaki Yunus Emre Yorulmaz ile birlikte 205 Sokak, 71 numaradaki evlerinde, tek bir halı üzerinde yaşıyor. Yorulmaz, 2008 yılında evlendikten sonra maddi imkansızlıklar sebebiyle Erzincan'ın Tercan kaleci köyüne yerleşti. 2013 yılında kocası, çobanlık yaparken yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. Sevda Yorulmaz da iki çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi vermeye başladı. Cam kemik hastalığı yüzünden devamlı hastanede tedavi görmesi gereken küçük oğlu Efe Halis'i sokağa bile yalnız bırakamayan Yorulmaz, maddi imkansızlıklar sebebiyle 6 ay önce İzmir'e yerleşti. Evlerinde komşularının verdiği bir halıdan başka eşyası bulunmayan çaresiz anne, yetkililerden çocuğunun sağlığına kavuşması için yardım istiyor.

Oğlunun üç ayda bir hastanede yatması gerektiğini söyleyen Sevda Yorulmaz, “2013 yılında eşimi yıldırım çarpması sonucu kaybettim. Efe Halis rahatsız, cam bebek hastalığı var. Mahallelinin verdiği yardımla geçiniyorum. Bir halıdan başka hiçbir şeyim yok. Çocuklarım için yetkililerden yardım bekliyorum. Büyük okula gidecek, küçük rahatsız, tedavi olması gerekiyor.” dedi.