Manisa'da makul şüphe araması yapılan derneklerden Manisa Aktif Eğitimciler Derneği (AKED) Başkanı Kadir Çelik, arama yapan kişilerin, el konulan evrakları okuduğu zaman çocuklarını kendilerine daha rahat göndereceğini söyledi. Dernek binasındaki aramanın 5 saat sürdüğünü belirten Çelik, arama tutanaklarına dernek binasındaki tuvalet ve sandalye sayıları ile barbekünün yerinin bile yazıldığını belirtti.

Dernek binasında arama izninin verildiği evrakta yazan, 'Anayasal düzene karşı suç işleme' suçlamasının kendilerine de çok ilginç geldiğini belirten AKED Başkanı Çelik, "Biz eğitim derneğiyiz. Yetişkin eğitimi üzerine daha çok çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz öğretmen arkadaşlarımızın birbirleriyle eğitim anlamında alışveriş yapması. Gelen suçlama, terör suçlaması. Ben hayatımda sadece 1980'de karakola gitmiştim, bir de şimdi gittim. Çok garip, çok değişik geldi." dedi.

Yapılanın algı operasyonu olduğuna dikkat çeken Çelik, "İnternete düşen haberlere bakıyorum, emniyet müdürü farklı şeyler söylüyor, algı oluşturmaya çalışılıyor. Halbuki bizim üyelerimiz gönüllü olarak gelip üye olmuş, aidatını kendisi vermiş. Üye olan olmayan, misafir olarak gelen arkadaşlarımızla güzel faaliyetlerde bulunuyoruz ama maalesef terörle soruşturuluyoruz." diye konuştu.

Dernek misyonlarında bile Anayasa ve kanunlara bağlılığın bulunduğunu vurgulayan Çelik, "Misyonumuz söze gerek bırakmıyor, yazılı hepsi. 50 metrekare yerde 15 tane polis arama yaptı. Sadece resmi evrakları kontrol ettiler. Onu zaten biz düzenli tutuyoruz, zaten başka da bir şey yok." şeklinde konuştu.

"TUTANAKLARA TUVALET VE SANDALYE SAYILARINI YAZDILAR"

Polislerin dernekte ne aradıklarını bilmediğini de belirten Çelik, "Bizim yıl sonu yaptığımız dosya tutanaklarımızın bir benzerini tutanak olarak yazdılar. Biz zaten onları yapıyoruz. Götürdükleri evrakların yüzde 98'i karar tutanakları, gelen giden evrak dosyası. Ayrıca, tutanaklara tuvalet, sandalye sayıları, barbekünün yeri gibi şeyleri kaydettiler. Polisin yaptığı işe bakıyorum, dernekten götürdükleri evraklara bakıyorum, polisler boşuna zaman harcıyor." dedi.

"DERNEĞİMİZİN AÇILIŞINI ARINÇ YAPMIŞTI"

Derneğin, 2006 yılında kurulduğunu belirten Çelik, 9 yıllık geçmişlerinde daha önce hiç böyle bir şey yaşamadıklarını söyledi. Derneğin açılışını o dönemde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığını ifade eden Çelik, "Bakan olduğunu burada öğrenmişti. Bizim üyelerimizden MEB'de şube müdürü, müdür yardımcısı, değişik kurumların müdürleri, üyelerimizin hepsi bunlardan oluşuyor. Amaç, derneğimizin ismini sanırım kamuoyunda yıpratmak." diye konuştu. Çelik, polisin derneklerine gelip arama yapmasına, her zaman görüştükleri esnafların bile şaşırdığını da dile getirdi.

Çelik, operasyonu gerçekleştirenler için de şunları dile getirdi: "Bu operasyonları yapanlara şunu derim, çocuklarını yetiştirmek üzere bize gönderebilirler. Başka diyecek hiçbir şeyimiz yok, çünkü şu perdenin arkası yok, hepsi burada. Faaliyetlerimiz burada, aldıkları bütün evraklarda bütün faaliyetlerimiz yazılı, onları okusunlar, çocuklarını daha rahat bize göndereceklerdir." diye konuştu. Dernek Başkanı Çelik, aramanın saat 10.45'te başladığını, 15.40 civarında sona erdiği bilgisini de verdi.