İstanbul Adalet Sarayı’nda avukatların aranmasına tepki gösteren ve adliye içinde eylem yapan bir grup avukata müdahale edildi. 2 avukat gözaltına alındı, arbede sırasında yere düşen bir avukat da yaralandı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak şehit edilmesinden sonra, avukatların da aranarak adliyeye alınması kararlaştırılmıştı. Adliyeye girişinde kimi avukatlar aranarak girerken bazı avukatlar ise buna tepki gösterdi. Kendilerini aratmak istemeyen bir grup avukat, adliye içinde sloganlarla eylem yapmak istedi. Polis eylem yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Avukatların eyleme devam etmesi üzerine müdahale edildi. Avukatlar yaka paça adliye dışına çıkarıldı. Bu sırada yere düşen ve kafası çarpan bir avukat yaralandı. Yaralı avukat, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Eylem yapan avukatların adliye önündeki tepkileri ve polisin müdahalesi bir süre daha devam etti. Avukatlar ve bazı eylemciler polis kalkanlarını tekmelerken, polis de kalkanlarla grubu süpürdü. Olayda 2 avukat da gözaltına alındı.