Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan patlama olayında IŞİD’in ‘Fedai eylemi saldırısı' üzerinde duruluyor. Şanlıurfa Emniyeti, patlamanın olduğu noktaya yakın bir yerde başı gövdesinden kopmuş ve tamamına yakını parçalanmış bir erkek cesedine ait kafatasının kimlik tespiti üzerinde yoğunlaştı. Emniyet kriminal laboratuvarında incelemeye aldığı kafatasının saldırının kadın kılığına girmiş bir erkek tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

BOMBA BİLYE İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ

Saldırının hücum yeleğinin üzerine sarılmış çok sayıda el bombasının patlatılması sonucu gerçekleştirildiği sanılıyor. Yine hücum yeleğinin üzerine parça tesiri yapması için bilye ve metal parçaları yerleştirilmesinden kuşkulanılıyor. Bulunan parmakların, hücum yeleği bomba parçaları ile birlikte elde edildiği ifade edildi.

EMNİYET CANLI BOMBAYI NASIL GÖZDEN KAÇIRDI

Öte yandan Kobani olaylarından sonra tüm ilçe mobese olarak adlandırılan güvenlik kameraları ile donatılıp güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı. Şanlıurfa Emniyetinin canlı bombayı nasıl 'gözden kaçırdığı' araştırılıyor. İlçedeki önlemlere rağmen saldırganın gözden kaçırılması soru işaretlerine neden oldu. Saldırganın daha önce ilçeye giriş yaptığı, burada eyleme hazırlandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Soruşturma kapsamında saldırganın bağlantılı olduğu kişi veya kişiler de araştırılıyor.