MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yapılan saldırıları değerlendi. Saldırıda MHP’nin sembol ve işaretinin kullanıldığı veya söylemde bulunulduğu iddialarının 'komik' olduğunu söyleyen Topçu, “Bu eylemlerin hiçbirisinde MHP’ye mensup veya ülkücü gençliğe mensup hiç kimse yoktur. Biz buradan kesin olarak beyanatımızı da veriyoruz. Kullananlar olabilir biz görmedik ama bu eylemeleri yapıp o sembolleri kullanıyorlarsa bunu sonuca ulaştıracak olan da iktidardır. Buradan iktidara seslenmek istiyorum; bu gibi provokatif oyunlar artık sergilemekten vazgeçin.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, CNN Türk televizyonuna telefonla bağlanıp, soruları cevapladı. Topçu, bugün yaşanan saldırılar hakkında, sunucunun 'Bugünkü saldırılar, HDP Eş Başkanı biz sizin yaptığınızı düşünmüyoruz ama siz değilseniz çıkıp açık açık söyleyin bu provokasyonların orta yerinde simgeleriniz kullanılıyor diyordu. HDP’nin bu çağrıya MHP’nin yanıtı nedir?' sorusuna karşılık “Biz bu resimler oyunlar çok gördük.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gençler üzerinde oyun oynanmaması gerektiği uyarılarına işaret eden MHP'li Topçu, “Zaten gençliğin elinde silah yerine bilgisayar olması lazım, kitap, kalem olması gerektiğini söyleyen genel başkanımız yıllardan beri de bu açıklamalarını sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.

EĞER BİR SORUMLU ARANIYORSA, İKTİDARDIR

Topçu sözlerinin devamında, provokatif eylemler sonucunda MHP’ye yönelik bir sembol işaretin veya söylemin kullanıldığı ifadelerinin 'komik' olduğunu ve hiç kimsenin de bu provokasyona gelmeyeceğini vurguladı ve şöyle devam etti: “Hiç kimse gerçekten yaparsa bu işaretleri kullanmayacaktır. İktidar bunu aslında kullanıyor, kullandığını da görmekteyiz. İktidar yerel seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde paralı grupları veya provokatif eylemlere yönelik kullanmak istedikleri grupların ellerine üç hilalli bayrakları vererek veya bozkurtlu bayrakları vererek dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde bağırtıldığını hepimiz gördük. Bunların yapıldığını bizler biliyoruz. Sizler de şahitsiniz buna aslında. Bu gibi eylemlerde artık yerine ulaşmıyor, gerçekten yapılmaması lazım. Burada sorumlu olan Türkiye’deki yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğinden sorumlu olan yönetimin sorunudur, bunların yapanları bulmak da yönetimin sorumluluğundadır. Eğer bir sorumlu aranıyorsa iktidardır. Onun için biz de adresi gösteriyoruz aslında bir sorun varsa iktidara hesap sormak lazım.”

BÖYLE EYLEMLER YAPANLAR ARASINDA NE ÜLKÜCÜ GENÇLİK NE DE BİZİM PARTİ ÜYELERİMİZDEN BİRİ VARDIR

Topçu'ya 'Devlet Bahçeli daha önceden bu gibi durumlarda bütün teşkilatlara mutlaka bir uyarıda bulunuyordu. Bir sorun çıktığında hassas davranıyor, gerekiyorsa teşkilatı görevden alıyor. Bu sefer 60 üzerinde bir saldırıdan bahsediyoruz. Sizin de tespitleriniz simgeleriniz kullanılıyor, herhangi bir soru işareti var mı? Yurt genelinde böyle bir inceleme yaptınız mı?' sorusu da yöneltildi. Bunun mümkün olmadığını Devlet Bahçeli'nin bu konularda çok hassas davrandığını aktaran Zuhal Topçu, şu ifadeleri kullandı: “Ülkücü gençlik bu hassasiyetin farkında. Bunun için ülkücü gençliğin veya herhangi bir partilimizin böyle bir eylem içinde olması kesinlikle mümkün değildir, kesinlikle olamaz. Buradan açık ve net belirtmek istiyoruz. Ülkücü gençlik ne yaptığını biliyor. Türkiye’nin geleceğine talip olarak kendi yolunda sorumluluğu çerçevesinde hareket ettiğini herkes biliyor ve görüyor. Onun için buradan seslenebiliriz. Kesinlikle bunları yapanlar arasında, böyle eylemler yapanlar arasında ne ülkücü milliyetçi gençlik vardır, ne de bizim parti üyelerimizden birisi vardır. Zaten eğer böyle bir eylemde bulunuyorsa ki zannetmiyorum ama parti ile bağı kesilir onu da belirtmek istiyoruz. Ama net olarak söyleyebilirim ki kesinlikle bağları yoktur.”

ARTIK BU GİBİ OLAYLAR İKTİDARIN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR

‘Siz bu saldırıları nasıl değerlendiriyorsunuz? Sadece bir saldırı değil diğer saldırılar ile ilgili de soruyorum. Meral Akşener’in kaset iddialarıyla ilgili tehdit endişesi yaşıyor musunuz? 7 Haziran’a nasıl gidiyoruz, MHP’nin vizyonu nedir, şu anda yaşananlar hakkında?’ sorusunu ise Topçu, şöyle cevapladı: "Artık bu gibi olaylar iktidarın düştüğünü gösteriyor. İktidar gerçekten bu gibi olaylardan medet ummaya başladı. 2011 yılındaki seçim sürecinde yaptıkları, bundaki yapılanların da nasıl devam ettiğini bu süreci nasıl sürdüklerini de görebiliyoruz. İktidar partisi özellikle puanlarının düşmeye başladığı dönemlerde sürekli kendilerine oy kazandırabilecek sandıkları bir takım eylemlere kalkışıyorlar. Bunlardan bir tanesi de siyaseti de çirkinleştirdikleri bir durum var şu anda. Burada böyle bir olay oluyorsa bunun sorumlusu iktidardır. İktidarın buna anında cevap vermesi gerekiyor. Yani bu durumu siyasetin geldiği seviyenin göstergesi olarak da açıklamak lazım. AKP iktidarının günümüz siyasetini ne duruma düşürdüğünü de bu milletin sorgulaması gerekiyor. Çünkü siyaset hak ettiği yerde değil. Bu da 13 yıllık AKP iktidarıyla beraber bu hale geldi. İnanın vatandaşlar şu an resmi çok net görüyor. Çünkü oyların düşmeye başladığından milliyetçi ve muhafazakar tabana sahip olan MHP’nin söylemlerinden medet umar hale geldiler. Daha birkaç yıl önce milliyetçilik bizim kırmızı çizgimiz derken özellikle Türk milletine mensup olmayı da rahatsızlık duyduklarını ifade ederken Anayas'adaki Türk vatandaşı kavramının yerine Türkiye Cumhuriyet vatandaşlığı sözünü koymaya çalışırlarken şu anda tekrar Türk milliyetçiliğinden, milliyetçi mukaddesatçı söylemlerden medet ummaları iktidarın geldiği noktayı da gözler önüne sermektedir.”

AKP'NİN TEK ALTERNATİFİ OLAN MHP'YE SALDIRIYA GEÇMİŞLERDİR

Topçu, devamında şu değerlendirmede bulundu: “İktidarın şu an ki görünümüne bakıldığında daha dün beraberce Kandil'deki teröristlerle ve İmralı’daki bebek katiliyle beraber yaptıkları anlaşmalar masalarda verdikleri ortak görüntüler belirledikleri maddeler, açıkladıkları beyannamelerden gördük ki bu ülkenin bölünmesine ve çözülmesine beraberce ve kol kola girdikleri kendi ekipleriyle İmralı canisi, Kandil'deki teröristler ve bunların siyasi uzantılarıyla beraberce yaptıkları eylemleri biraz öteleyerek tekrar iktidarın ve AKP’nin tek alternatifi olan MHP’ye saldırıya geçmiş durumdalar. İşte bu cephelerden yapıyorlar. Türk kadının sembolü haline gelen bizim saygı değer vekilimize yönelik yapılan bir oyun. Bir diğeri bir partiye yönelik olarak provokasyon çalışmaları ve diğeri de Türkiye’nin şaha kalkması olarak ifade ettikleri ve kendilerinin çözüm süreci olarak belirledikleri o süreci bir kenara bırakıp gerçekten bu ülkenin sırtını dayayabileceği insan olarak gösterdikleri terörist başına yönelik o düzenlemelerin ötesinde şu an ne olarak bakılıyor? Tekrar bir suçlama ile teröristlere yönelik bunun bir Kürt sorunu olmadığı veya terör sorunu şeklinde. Bizim kullandığımız, MHP’nin kullandığı argümanlara yönelik böyle bir sempati ile yöneliş gerçekleştiriyorlar. Ama bu millet artık yeter diyor, bu millet artık elimiz kırılsaydı da AKP’ye oy vermeseydik diyorlar. Çünkü iktidar 13 yılda verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmedi. Artık bu millet de diyor ki AKP iktidarına bizden oy yok şeklinde kesin olarak restini çekmiş durumda. Peki bunları görmüyorlar mı? Her gün önlerine gelen birkaç tane anketten Adalet ve Kalkınma Partisi'nin millet nezdindeki teveccühünün yüzdesini görüyorlar. Bu yüzde 40’ın altına düştükçe bunlar da panik hali içerisinde sürekli olarak organizasyonsuz bir şekilde neler yapabiliriz, nerelere saldırabiliriz de oyumuzu yükseltebilirizin telaşı içerisinde davranıyorlar.”

PROVOKATİF OYUNLARI ARTIK SERGİLEMEKTEN VAZGEÇİN

Topçu, 'HDP'ye mesajı olup olmadığı' sorusu üzerine, eğer bir problem varsa hiçbir vatandaşın canının tehlikeye girmemesi, burnunun kanamaması gerektiğini belirterek, şu cevabı verdi: “Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisine giren bütün vatandaşlarımızı Türk milletine mensup bütün kardeşlerimizin hiç birisinin canına bir zarar gelmesini istemiyoruz. Bu eylemlerin hiçbirisinde MHP’ye mensup veya ülkücü gençliğe mensup hiç kimse yoktur. Biz buradan kesin olarak beyanatımızı da veriyoruz. Kullananlar olabilir biz görmedik ama bu eylemeleri yapıp o sembolleri kullanıyorlarsa bunu sonuca ulaştıracak olan da iktidardır. Buradan iktidara seslenmek istiyorum. Bu gibi provokatif oyunları artık sergilemekten vazgeçin.”