Türkiye’ye sığınan Ezidiler, Diyarbakır’da kaldıkları kampı terk ederek Bulgaristan’a gitmek istedi. Jandarma Ezidiler’in toplu olarak gidemeyeceklerini belirterek izin vermedi. Bunun üzerine Ezidiler, kampın yanındaki ana yol üzerinde beklemeye başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu kampta kalan Ezidiler, Avrupa ülkelerine gitmek için kampı terk etmeye başladı. Geçen yıl IŞİD’in Şengal’e saldırması üzerine Türkiye’ye gelen Ezidiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu kampa yerleştirildi. Yaklaşık bir yıldır burada kalan binlerce Ezidi, Avrupa ülkelerine iltica etmek için kampı terk etmeye başladı.

Sabah saatlerinde 500 kişi, eşyalarını sırtlayıp kamptan toplu olarak ayrıldı. Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde Edirne İpsala Sınır Kapısına gitmek için bekleyen mültecilerin etrafını askerler tarafından sarıldı. Jandarma ekipleri, Ezdilerin toplu olarak gitmelerine izin vermedi. Ezidiler, Bulgaristan'ın kendilerini alacağını ve bu nedenle Bulgaristan sınırına doğru yola gitmek istediklerini belirtti. Ancak belediye Bulgaristan Büyükelçiliği ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile yaptığı görüşmede böyle bir geçişin olmayacağı belirtildi. Buna rağmen Ezidiler, Irak'tan yeni gelen yaklaşık 700 yakınlarıyla birlikte Bulgaristan'a gitmek için yola çıktı. Bunun üzerine Ezidiler, yol kenarı ve bölgede bulunan köprü altında beklemeye başladı.