Adıyaman Belediyesi, çok sayıda polis aracı ile birlikte fakir çocukların eğitim desteği aldığı 3 okuma salonunu bastı. Okuma salonunu zorla boşaltmak isteyen belediye ekipleri, kapılarına mühür vurarak merkezleri kapattığını duyurdu.

Adıyaman Belediyesi’nin sadece yer tahsis ettiği, binası SODES desteği ile Sema-Der isimli bir dernek tarafından yapılan okuma salonu, belediye ve polis ekiplerinin baskınına uğradı. Belediyenin boşaltma tebligatı yaptığı ancak yürütmeyi durdurma davasına yapılan itirazın Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'nde devam ettiği okuma salonu, yargı kararı beklenmeden belediye zabıtaları tarafından mühürlendi.

Zabıta ekipleri, Fatih Bilgi ve Kültür Evi'nden sonra Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yunus Emre Bilgi ve Kültürevi ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Vefa Bilgi ve Kültürevi’ne de aynı işlemi yaptı. Kapıları açılmayan yerlere çilingir yardımıyla giren zabıta ekipleri, okuma salonlarındaki eşyaları tek tek sayarak zabıt tuttu. Ardından kapılara mühür vurularak, merkezin kapatıldığı duyuruldu.

Sema-Der Avukatı Mehmet Canpolat, yapılanların hukuka aykırı olduğunu dile getirerek, mahkeme kararı olmadığını açıkladı. Sema-Der Başkanı Mustafa Tekin de okuma salonlarının Türkiye genelindeki algı operasyonlarının devamı olduğunu ifade etti. Tekin, hukuki yollara başvuracaklarını ve sonuna kadar haklarını arayacaklarını kaydetti.