Rusya Ural Federal Bölgesi tarafından düzenlenen 11. Urfodu Bilgi Yarışması matematik kategorisinde, Özel Serdivan Fatih Koleji öğrencisi Serdar Bayraktar gümüş, Ömer Tekin de bronz madalya kazandı.

Matematik, biyoloji, fizik, kimya gibi 10 temel bilim dalında yarışmanın finali Moskova’da yapıldı. 25 sorudan oluşan sınav normal müfredatından çok pratik zekâyı ölçmeyi amaçlayan yarışmaya binlerce öğrenci katıldı. Serdivan Fatih Koleji öğrencileri Matematik dalında büyük başarı elde etti. Serdar Bayraktar gümüş, Ömer Tekin de bronz madalya kazandı. Öğrenciler ayrıca Moskova Valiliği Kültür Derneği tarafından düzenlenen Rus kültürünü tanıtan etkinliklere katıldı. Ayrıca dünyanın en büyük uzay müzelerinden olan Kozmonot Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler uzay gemilerini inceleyerek modern çağ uzay teknolojilerini tanıma fırsatı buldu.

Moskova dönüşü öğrencileri tebrik eden okul müdürü Hakan Köse, Fatih Okulları olarak öğrencilerin sadece ders başarısı değil sanat, spor ve kültürel alanda da gelişmesini hedeflediklerini söyledi.