İzmir’de yaşayan Hayriye ile Ali Sönmez Tank çifti, 2001 yılında dünyaevine girdi. Bir yıl boyunca çocuğu olmayan çift, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurdu. Hayriye Tank, başlanan hormon tedavisine cevap vermeyince doktoru zayıflamasını önerdi. Tank, tedaviyi bırakarak spora başlayınca kilo vererek hamile kaldı. Buna rağmen verdiği kilolar yeterli olmayan Tank, kan şekeri yükselince bebeğini düşürdü.

Tekrar hamile kalamayan Hayriye Tank, tüp bebek için bu kez Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvurdu. İki kez aşılama tedavisinin ardından gebe kalan Tank, iki aylıkken yine bebeğini düşürdü. Anne olma mücadelesinden vazgeçmeyen Tank’a, daha sonra üç kez daha tüp bebek uygulaması yapıldı. Sonuç alamayınca bütün tedavileri bırakıp diyetisyen kontrolünde spora ve diyete başladı. Sonunda 90'dan 75 kiloya düşen Tank, anne olma hayallerine veda edecekken hamile kaldığını öğrendi. Geçen günlerde sezaryanla 3,5 kg. ağırlığında sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. 14 yıl sonra baba olan Ali Sönmez Tank, “Artık yaşama amacımız var. Başta doktorumuz olmak üzere tedavi sürecinde emeği geçen ve bize destek olan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Bu süreçte Hayriye Tank’ın takibini yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Deniz Öztekin ise, “Hastamızın fazla kilolarından dolayı hamilelik sürecinde kan şekeri yükseliyordu, bu da düşüğe neden oluyordu. Bizim kontrolümüz altında diyet ve sporla kilo veren hastamıza, gebelik döneminde de insülin tedavisi uyguladık. Sorunsuz bir hamilelik geçiren hastamız, 14 yıllık bekleyişin ardından bebeğini kucağına aldı.” dedi.