Federal Gençlik Oyunları’nın kaldırılması için sosyal medyayı ayağa kaldıran Konstanzlı bir anne aradığı desteği bulamadı.

Dokuz yaşındaki oğlunun bu yarışmada kaydettiği başarısızlıktan sonra arkadaşlarının alay konusu olması üzerine harekete geçen Christine Finke, bu oyunun zamanının artık geçtiğini ve öğrenciler üzerinde baskı oluşturduğunu düşünüyor. Bu sebeple internet ortamında bir imza kampanyası başlatan anne, 20 bin kişiyi ikna edebildi. Ancak daha fazla destek bulacak gibi gözükmüyor. You Gov adlı araştırma enstitüsünün araştırmasına göre halkın sadece yüzde 15’i bu kampanyayı doğru buluyor.

İleri atlama, fırlatma ve kısa mesafeli koşudan oluşan bu yarışma 1951 yılından bu yana düzenlediği için halkın yüzde 60’ı bu yarışmalara katılmış. Eğitim Bakanları Konferansı (KMK) ve Alman Olimpik Sporlar Birliği de oyunun bu tarihi boyutuna dikkat çekerek tartışmaya taraf oldu. KMK ve birliğe göre bu oyunlar yıllardır okul kültürünü zenginleştiriyor ve spor, oyun ve eğlenceyi bir araya getiriyor.