Kütahya’da bir vatandaş, son günlerde iyice artan terör olaylarında çok sayıda asker ve polisin şehit olması dolayısıyla Belediyenin düzenlediği Çini, Termal, Kültür ve Sanat Festivali'nin konserli eğlencesini iptal etmemesine tepki gösterdi.

Ali Şen adlı vatandaş, Kütahya Belediye’sinin 15 Ağustos’ta düzenlemeye başladığı festivalin müzikli eğlence kısmının iptal edilmemesi üzerine Sevgi yolunda elinde Türk Bayrağıyla tek başına oturma eylemi yaptı. Ali Şen açtığı dövizde ülke genelinde her yerde şehit acısının yaşandığını, böyle bir atmosferde birçok etkinliğin şehitlere ve yakınlarına saygıdan dolayı iptal edildiğini, aynı duyarlılığın Kütahya Belediyesi'nin gösterip konser ve eğlence etkinliğini iptal etmemesini istedi. Ali Şen'in yaptığı protestoya bir grup Kütahyalı ve Ülkücü de sloganlarla destek verdi.

'ÜLKE KAN AĞLARKEN, ŞARKI TÜRKÜLERLE EĞLENMEK PEK İNSANCIL DEĞİL'

Ali Şen, protesto etkinliğinde yanında bulundurduğu 'Kütahya Belediye Başkanlığı'na' hitaben yazdığı dövizde tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: "İlin tanıtılması, ekonominin canlanması ve insanların eğlenmesi amacıyla her sene açılan fuarın, bu yıl da çeşitli etkinliklere sahne alıyor. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu siyasi durum ve özellikle de her gün yüreklerimizi kanatan terör belası, fuarımızdaki konser etkinliklerinin bu yıla mahsus yapılmamasını gerektirirdi. Bu şekildeki uygulamalar yurdumuzun her yerinde gösterilmekte. Aklın yolu bir; ülke kan ağlarken, diğer tarafta şarkı türkülerle eğlenmek pek insancıl olmasa gerek. Terörden korkmadığımızı ve ülke olarak dimdik ayakta olduğumuzu 35 yıldır göstermekteyiz. Bunu daha da ileriye götürmeye konserlerle coşmaya gerek yok sanırım. Zaman birlik olma zamanıdır, dua etme zamanıdır, akılcı olma zamanıdır, ateşin düştüğü aileleri anlama zamanıdır.”

Televizyonların haberlerde 8 tane askerin şehit olduğunu duyurduğunu, bir yandan da Kütahya Belediyesi hoparlörinden Mustafa Ceceli konserine halkın davet edildiğine dikkat çeken Ali Şen, "Bu güvenlik güçleri Ali Şen evinde göbeğini kaşınsın diye canlarını feda ediyor ama, bunu Kütahyamız anlamıyor, anlamayacak da. Benim neden oturduğumu herkes sosyal medyada paylaşacak ama ne dediğimi, ne demek istediğimi anlamayacaklar. Birileri bu mücadeleyi vermeden, bunları yapmadan, benim oylarımla seçilenler bunları düşünmeden bu işler düzelmez.” siteminde bulundu.

'ETKİNLİKLERİN İPTAL EDİLMESİ İÇİN GİTTİĞİM TÜM KAPILAR YÜZÜME KAPANDI'

Kütahyalı vatandaşlara da tepki gösteren Şen, buradakilerin yüzde 90’ı şehit haberini değil, konseri düşünüyor. “Sanatçılar gelsin ama şehit haberi gelmesin. Bakın ben tek başıma bir eylem yapıyorum yine de benim güvenliğimi alıyorlar. Allah onlardan da razı olsun. Haklarını hiç bir zaman ödeyemem. Etkinliklerin iptal edilmesi için gittiğim tüm kapılar yüzüme kapandı. Ben sadece kul Ali’yim. Birazdan yine hoparlörden seslenirler Mustafa Ceceli geliyor diye, Kütahyalı alkışlar, konuşacak söz yok, kelime yok, harf yok, analar ağlamasın yeter.Eğer Ağlatıyorlarsa da bizlerle davullu zurnalı kutlamayalım. Benim yaptığım sadece sessizce bir çığlık” ifadelerini kullandı.

Eylemi yapan Ali Şen ve bir grup vatandaş bir süre daha bekledikten sonra olaysız dağıldı.