Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, ülkenin bir bölümü eşkıyanın kontrolüne bırakılarak, Çanakkale ruhunun geleceğin teminatı çocuklara verilemeyeceğini söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dönümüyle ilgili Manavgat'ta açıklama yapan Kurt, Türk tarihine altın harflerle yazılan zaferlerden birisi de hiç şüphesiz Çanakkale Zaferi olduğunu kaydetti. Türk milletinin yedi düvele karşı imanıyla kazandığı zaferin 100. yılını millet olarak gururla yad ettiklerini belirten Kurt, bugün ay yıldızlı Türk bayrağı altında özgürce vatan toprağında yaşamayı Çanakkale geçilmez diyen kahraman vatan evlatlarına minnet borçlu olduklarını ifade etti.

Okullarda 'Değerler eğitimi' adı altında başlatılan etkinliklerden birisinin de vatan sevgisi olduğunun altını çizen Kurt, ancak yöneticiler Türkiye'nin getirildiği bu noktada vatan sevgisini, şehitliği ve kutsallığı nasıl açıklayacaklarını bilemediklerini kaydetti. Kurt, şunları söyledi: "40 bin kişinin katilinin yeni oluşturulan sekretaryası ile 21 Mart Nevruz dolayısıyla bebek katilinin Diyarbakır'da talimatlarının okunacağı haberleri ile geçtiğimiz günlerde Saray’da gazilere ve şehit yakınlarına verilen madalyalar arasındaki tutarsızlık ülkeyi karşılıksız seven insanlar tarafından üzülerek gözlenmiştir. Ülkenin bir bölümünü eşkıyanın kontrolüne vererek Çakakkale ruhunu geleceğimizin teminatı çocuklarımıza nasıl izah edebiliriz? Her şeye rağmen bu ülkenin isimsiz kahramanları hep var olmuş, bundan sonra da var olacaktır. Türk Eğitim Sen olarak öncelikli ilkemiz 'önce ülkemiz' parolasıyla yola çıktığımızı, sadece ücret sendikacılığı yapmadığımızı, devletimizin üniter yapısını ömrümüzün sonuna kadar koruyacağımızı ve tabi ki kamu çalışanları olarak pastadan da payımızı almak için her türlü demokratik mücadeleyi sürdüreceğimizi ifade ederken, bu toprakları bize kanlarıyla canlarıyla vatan yapanları, başta Cumhuriyet'imizin kurucusu, başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."