Fethiye Belediyesi örnek bir davranış sergileyerek, 620 bin TL’lik banka promosyonunu personeline dağıtma kararı aldı.

Fethiye Belediyesi, 3 yılda bir yenilediği personel maaşlarının hangi bankadan ödenmesiyle ilgili ihaleyi sonuçlandırdı. Şeffaf ortamda geçen ihaleye Fethiye’deki 12 banka teklif verdi. En yüksek teklif veren 7 banka açık artırmaya davet edildi. Yaklaşık 4 saat süren açık artırma Garanti Bankası’nda kalırken, Başkan Saatcı, 620 bin 500 TL’lik banka promosyonunun tamamının belediye personeline eşit şekilde ikramiye olarak dağıtılmasının talimatını verdi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fethiye Belediyesi personelinin 3 yıl boyunca maaşını hangi bankadan alacağıyla ilgili şeffaf bir ihale yapıldığını açıkladı. İhaleye Yapı Kredi, Ziraat, Vakıfbank, Akbank, İş Bankası, TEB ve Garanti Bankası açık arttırma usulü ile katıldığını kaydeden Saatcı, “İhale sonrası en fazla teklifi Garanti Bankası oldu. Biz bu ihaleyi bir bankayla el sıkışarak yapabilirdik. Şimdi rekabet ortamı oluşunca personel başına yaklaşık bin 478 TL gibi bir rakam personellerimize dağıtılacak. Bu Fethiye Belediyesi’nin ne kadar objektif, ne kadar şeffaf ve ne kadar aleni çalıştığının göstergesidir.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, daha önce banka promosyonu tarafından hediye edilen 300 bin Euro değerindeki otomobili alarak tepki toplamıştı. Gelen tepkiler üzerine belediye tarafından yapılan açıklamada, “İlgili araç, belediyenin bir bankada bulunan mevduatından dolayı ilgili banka tarafından belediyemize tahsis edilmiştir. Belediyemiz yakıt masrafını karşılamaktadır.” denilmişti.