Avukat Nurullah Albayrak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Fethullah Gülen Hocaefendi ile yaptığı görüşmeye ilişkin ifadelerini yalanladı. Albayrak, Davutoğlu'nun açıklamaları üzerine, "Bu açıklamalar bir defa daha göstermiştir ki Başbakan ne yazık ki gerçek olmayan iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Başbakan ile Sayın Gülen arasında iç siyaset konusu hiç konuşulmadığı gibi Davutoğlu tarafından ‘dön’ çağrısı yapılması ve Sayın Gülen’in bu çağrıya ‘şimdi vakti değil’ cevabı vermesi gibi bir konuşma asla olmamıştır." dedi.

Hocaefendi’nin Avukatı Nurullah Albayrak, Başbakan Davutoğlu’nun Fethullah Gülen’i ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığından süreci anlatmak zorunda kaldıklarına işaret ederek, "Yapılan açıklamada, ‘Başbakan tarafından söylenen tek doğrunun Sayın Gülen’i ziyaret ettiği ifadesi’ olduğu belirtilmişti. Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Başbakan'ın açıklamasında kendisi ile ilgili kısmın doğru olmadığını belirtmiş, Davutoğlu’nun ısrarına rağmen açıklamanın gerçeği yansıtmadığını tekrar ifade etmiştir." açıklamasında bulundu.

BAŞBAKAN'IN GERÇEK OLMAYAN İDDİALARI

Avukat Albayrak, kamuoyuna yaptığı yazılı bilgilendirmede Davutoğlu’nun ifadelerini, "Bu açıklamalar bir defa daha göstermiştir ki Başbakan ne yazık ki gerçek olmayan iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Başbakan ile Sayın Gülen arasında geçen görüşme ile ilgili olarak tekrar ifade edelim ki ziyaret, Başbakan'ın ailesi ile birlikte gerçekleşmiş ve sonrasında bizzat Başbakan tarafından ziyaretin mahiyeti ‘Aile büyüğümüzdür, kendisini çok severiz. Çocuklarla birlikte ziyarete gittik’ şeklinde açıklanmıştır. Başbakan ile Sayın Gülen arasında iç siyaset konusu hiç konuşulmadığı gibi Davutoğlu tarafından ‘dön’ çağrısı yapılması ve Sayın Gülen’in bu çağrıya ‘şimdi vakti değil’ cevabı vermesi gibi bir konuşma asla olmamıştır." izahı ile yalanladı.

'SURİYE KONUŞULDU'

Ziyaret kapsamında 2 saate yakın süren konuşmada sadece Başbakan Davutoğlu tarafından Suriye konusunda neler yaptığının anlatıldığına dikkat çeken Avukat Albayrak, şöyle dedi: "Konuşma içeriğinde Sayın Gülen tarafından ‘Demokrasiye geçişte Suriye’ye yardımcı olunmasının ve yanlarında olunmasının iyi olacağı’ değerlendirmesinde bulunulmuştur. Davutoğlu tarafından bu değerlendirmeye karşı ‘50 defa Suriye’ye gittiği ve her defasında aldandığı’ şeklinde açıklamada bulunulmuştur. Ziyaretle ilgili olarak tüm süreç ve yaşananlar anlatıldığı şekildedir. Bunun dışındaki tüm ifadeler gerçek dışıdır. Kamuoyunu yanlış yönlendirmek isteyen kim olursa olsun halkımızın doğru bilgiyi öğrenmesi adına gerekli açıklamalar tarafımızdan yapılmaya devam edilecektir."