Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiye tırnak içinde söylüyorum Yıkıcı liderliğin sultası altında kutuplaşıyor ve birbirinden uzaklaşıyor. Duygusal olarak birbirimizden kopuyoruz." dedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Bando takımı ile karşılanan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Biz milletiz, milletin dediği olur.” dedi. İskenderun’da Gazeteciler Cemiyeti ve Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile görüştü. Hatay’ın hoşgörü kenti olduğuna vurgu yapan Feyzioğlu, bu birlikteliğin 74 milyon Türkiye’ye yayılması ve Hatay’ın örnek alınması gerektiğine dikkat çekti. Feyzioğlu, "Biz adalet içinde yaşamak zorundayız 77 milyonu ortak paydada buluşturacak olan adalettir. Hatay’daki, Şırnak’taki, Ağrıdaki, Diyarbakır’daki, İzmir’deki, Yozgat’taki, İstanbul’daki vatandaşımız da adalet istiyor. Bu vatandaşlarımız adliyenin önünden geçerken burada adalet dağıtılsın istiyor, hastanenin önünden geçerken şifa bulmak istiyor, okul önünden geçerken evlatlarım en iyi eğitimi alsın istiyor. Türkiye tırnak içinde söylüyorum Yıkıcı liderliğin sultası altında kutuplaşıyor ve birbirinden uzaklaşıyor. Duygusal olarak birbirimizden kopuyoruz. İnsanlar arasına sadece idolojiler, mezhepler sokulmadı,aynı zamanda duygusal anlamda da kopukluklar girdi. Hiç bu kadar birbirimizden uzaklaştığımız ve toplumun düşman edilmeye çalışıldığı bir dönemi yaşamamıştık maalesef. Büyük tehlikeler var ama bu tehlikelerin bilincinde olduğumuzda çok büyük fırsatlar ve sürprizlerde yaşama yaşatma imkanına sahibiz. İşin özeti şu Hatay ve İskenderun Türkiye’nin birlik ve beraberliğini temsil ediyor. Böylesine kozomopolit, dinlerin, dillerin, etnik kökenlerin, mezhepleri iç içe geçtiği bir şehirde böylesine güzel kardeşlikler kurulabildiyse etle tırnak olduysak birbirimizle bu modeli 77 milyona yayıp, 77 milyon yurttaşımızı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyar." dedi.

Birbirimizi severek birlikte bu işi başaracağız diyerek başlamamız lazım. Biz milletiz, çıkış yolu büyük bizi yakalamaktadır. Benden senden vazgeçip, kocaman o büyük bizi kucaklayabilmektir. Ben bunu başaracağımızı görüyorum. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Bando takımı eşliğinde kalabalık bir halkı da arkasına alarak şehrin en işlek caddesinde yürüdü ve halkı selamladı, İş yerlerinin penceresine çıkan İskenderun halkı da Feyzioğlu’na sevgi gösterisinde bulundu. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz tarafından karşılanan Feyzioğlu, İTSO Halil Şahin meclis salonunda sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlarla görüşerek, Türkiye’de son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, İTSO’da yaptığı konuşmasında, "Seçildiği makamda Çankaya köşkünü sarayına taşırken, hiç çekinmeden yurttaşlık diye yapay bir din icat ettiler diyebilmiştir. Bu cümlenin sarf edilmesi ve bu cümle sarf edildikten sonra peş peşe gelen iç güvenlik paketinden tutun da devlet organlarının anayasanın buz dolabına fiilen kaldırılmasına bağlı olarak birbirine düşmüş hali bir mutlak tespiti bize yapma imkanı sunuyor. Anayasayı rafa kim kaladırdıysa, kim kendisini oraya taşıyan yurttaşlığı yapay bir din olarak küçümseyip hedef gösterdiyse açık ve seçik söylüyorum O’nun devri Türkiye Cumhuriyeti devrinde bitmiştir. Biz milletiz dostlar." diye konuştu.