Bursa'nın Orhangazi ilçesinde fidye için kaçırdığı İbrahim Yerli'yi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Ömer Demir tutuklandı, eşi M. Demir ise serbest bırakıldı. Adliye binası önünde toplanan kalabalık, iki zanlıya saldırmak istedi, devreye giren polis ekipleri, öfkeli vatandaşları güçlükle sakinleştirdi.

Orhangazi ilçesinde esnaflık yapan Yılmaz Yerli'nin oğlu İbrahim Yerli, 27 Ocak günü kayboldu. Bir süre sonra, Yılmaz Yerli'ye ait fırında çalışan Ömer Demir, patronunu arayarak oğlu İbrahim'i kaçırdığını ve 250 bin lira fidye istediğini söyledi. İbrahim Yerli'nin kaybolmasından bir gün sonra işten ayrılan Ömer Demir, adam kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alındı ve ardından serbest kaldı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Orhangazi ilçesi Kale civarında keçi otlatan bir çoban, köpeklerin sürekli bir yöne doğru havlamasından şüphelenerek yanlarına gitti. Köpeklerin yanına varınca yerde parçalanmış bir ceset gören çoban, hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine alıp inceleme başlattı. Ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri de Orhangazi'ye gelerek çalışma yaptı. İncelemeyi derinleştiren polis ekipleri, cesedin 28 gün önce kaybolan 18 yaşındaki İbrahim Yerli'ye ait olduğunu belirledi.

Yerli'nin katil zanlısı olduğu öne sürülen Ömer Demir ile delilleri sakladığı iddia edilen eşi gözaltına alındı. Karı koca zanlı, gözaltında tutuldukları Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden sabahın erken saatlerinde Orhangazi'ye getirildi. Orhangazi Adliyesi'nin garaj bölümünden adliyeye sokulan zanlılardan Ömer Demir tutuklandı, eşi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların adliyeye geldiğini duyan vatandaşlar adliye önünde toplandı. Öfkeli kalabalık, zanlılara saldırmak için adliyeye girmek isteyince polisler, vatandaşları sakinleştirdi.

'ALKOL ALMIŞTIM, TARTIŞMAYA BAŞLADIK'

Öte yandan cinayet zanlısı Ömer Demir'in olay günü alkol aldığını söylediği öğrenildi. İbrahim Yerli ile tartışmaya başladığını, ardından genci bıçakladığını anlatan zanlının, "Onu, bıçakladım, sonra uçurumdan yuvarlandı, o zaman ölmemişti. Bu esnada pantolu ile Yerli'yi boğdum, sonra da olanları eşime anlattım. Olaydan sonra Gölcük'e gittim." dediği belirtildi.