Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı’nın HDP hakkındaki sözlerini değerlendirerek, "Bunlar uğursuz ve olumsuz kehanetlerdir. Halkların Demokratik Partisi öyle bir birlik sağladı ki bu birlik 7 Haziran zaferinin de mayası oldu. Anlamadıkları şey şu. Bu birlik yarın öbür gün bozulacak ve çatlayacak birlik değildir.” dedi.

Figen Yüksekdağ, HDP Genel Merkezi’nde, Kamu Şirket Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİÇ) heyetiyle görüştü. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yüksekdağ, AK Partili Naci Bostancı’nın ‘HDP sol ve etnik kimlik kanadı olarak ikiye bölünebilir. HDP’de kafalar karışık. Bu da zaman içerisinde çatlamalara yol açabilir’ açıklamalarının sorulması üzerine, “Bunlar tabii ki daha çok niyet ifade ediyor. Niyet ve kehanet üzerinden söylenen sözler siyasette gerçek bir karşılık oluşturmaz. Aslında AKP sözcülerinin kehanet ve öngörü, tahmin olarak söyledikleri şeyler daha çok kendi niyetlerini ifade ediyor.” açıklamasında bulundu.

"Daha net bir şekilde yanıt verebilirim bu niyete" diyen Yüksekdağ, şunları söyledi: "Bunlar uğursuz ve olumsuz kehanetlerdir. Halkların Demokratik Partisi öyle bir birlik sağladı ki bu birlik 7 Haziran zaferinin de mayası oldu. Anlamadıkları şey şu. Bu birlik yarın öbür gün bozulacak ve çatlayacak birlik değildir. Sadece bir yan yana geliş değildir. Ortak bir demokrasi programı etrafında Türkiye’yi demokratik eşiğe ulaştırma programı etrafında birleşme hareketidir. O nedenle dış darbelere karşı da dayanıklıdır. Türkiye’de demokrasi mücadelesi çok ciddi darbeler alarak bugünlere geldi. Bu nedenle dışarıdan gelebilecek darbelere ve kötü niyetli yaklaşımlara da dayanıklı ve hazırlıklıdır. Ben HDP’de oluşan bu yan yana gelişin kendisini sürdüreceğini ve Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğini yeniden ifade etmek istiyorum. Aslında AKP’yi ve değişik çevreleri esas kaygılandıran gerçek de budur. HDP’nin bir gelecek projesi olduğunu görmüş olmalarıdır. Bu tabi ki özellikle de AKP cephesindeki telaşı, paniği daha da artırıyor ve güçlendiriyor. Bizim bakımımızdan esas olan bugün Halkların Demokratik Partisi’nde oluşan demokratik birliğin geleceğe yürüyor olduğu gerçeğidir.”

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Anlayamadılar. Bu zamana kadar egemen ve statükocu zihniyetin birbirinden farklı yapıların ve anlayışların yan yana gelebileceğini anlayamaması, bunu hala idrak edememesi sorunu var aslında Türkiye’de. Siyaset değişiyor. Toplum değişiyor. Farklılıkların bir arada olma hukuku, kültürü gelişmeye başlıyor. Birileri de bu yeni kültürün ve yeni yaşanan gelişmenin gerisinde kalıyor. AKP bunun başında gelmektedir. Onlar geriden takip ediyorlar. Şu an Halklar Demokratik Partisi Türkiye’nin ilerleyen yüzünü ve Türkiye demokrasisinin gelişen dinamiğini temsil ediyor. Anlamalarını dilerdik ama anlamadıkları için bugün bu sonucu yaşıyorlar.” görüşünü belirtti.