Karabük’ün Yenice ilçesinde ırmağa düşerek hayatını kaybeden öğretmen Ökkeş Şimsek’in cenazesi, görev yaptığı Çaycuma'da kılınan cenaze namazının ardından memleketi Gaziantep'e gönderildi. Olayda ölen ana okulu öğretmeni Serpil Şimşek'in cenazesi ise Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yenice Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna götürülen öğretmen Ökkeş Şimşek'in cenazesi Çaycuma Altın Kent Sitesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada Okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından Siteler Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Çaycuma Kaymakamı Serken Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'nda bulunan Serpil Şimşek öğretmeni için ise gıyabi cenaze namazı kılındı.

Taziyeleri kabul eden Ökkeş Şimsek’in babası Ejder Şimsek, oğlunun tabutu başında gözyaşı döktü. Anne Yüksel Şimsek ise “Dayanamıyorum, Allah'ım sabır ver. Bir yıldır oğlumu, gelinimi, torunumu görmüyorum. Çaycuma’yı çok seviyorlardı. Buranın insanları çok iyi diyordun. Selvi boylu oğlum. Allah'ım sabır ver” diye ağıt yaktı.

Anne Yüksek Şimşek, cenaze aracına bindirilirken bir yıldır görmediği oğlunun yüzünü açmak istedi. Oğlunun yüzünü açtıran anne dayanamayarak bayıldı. Şimsek’in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Gaziantep’e gönderildi.

Otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Serpil Şimşek'in cenazesi ise bugün Ankara'da kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Şimşek çiftinin 4 yaşındaki oğulları Mehmet Emin'i ise arama çalışmaları sürüyor.

OLAY

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinden Karabük yönüne giden Ökkeş Şimşek(31) yönetimindeki otomobil, virajı geçtikten sonra bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak Filyos çayına uçtu. Olayda öğretmen Ökkeş Şimşek ile öğretmen olan eşi Serpil Şimşek(30) yaşamını yitirdi.

Çiftin 4 yaşındaki çocukları Muhammet Emin’e ise halen ulaşılamadı.