Adana Havalimanı’ndan Almanya’nın Frankfurt şehrine sabah saat 10.45’te hareket etmesi gereken bir firmaya ait uçak rötar yapınca yolcuları zor durumda kaldı. Havalimanında saatlerce bekledikten sonra akşam saat 20.50’de Frankfurt’a gönderilmek üzere otellere taşının yolcular firmaya tepki gösterdi.

Hareket için sabah 08.00’de Adana Havalimanı’na geldiklerini belirten Çiğdem Ağış isimli yolcu, “Ama belirtilen saatte uçağımız kalkmadı. Kimse doğru dürüst bilgi vermedi. ‘Uçağın pervanesine kuş girdi, yakıt kondu, pilot uçmadı, saati geçti’ gibi gerekçeler söylendi. Ne zaman ki isyan ettik, bağırmaya ve araştırmaya başladık, o zaman bizleri otele taşımaya karar verdiler. Daha erken yapılsaydı; bu kadar yaşlı, çocuk ve hasta rezil olmazdı. Her zamanki gibi bütün vatandaşlar mağdur edilmiştir.” dedi.

Diğer yolcular da benzeri yakınmalarda bulanarak, “Uçağın arızalı olduğunu söylediler. Sonra uçağın motoruna kuş girdiğini, yakıt problemi yaşandığını ve kadro sorunu çıktı gibi sebepler öne sürdü. Saatler sonra açıklama yapıldı. İçerde bizi koyun gibi tuttular.” açıklamasını yaptı.