Mamak’ta tek başına yaşayan kişinin evine giren şahıslar, Ş.Y.’nin parmağında bulunan bir adet yüzüğü ve boynunda asılı bulunan cüzdanın içindeki 30 TL parayı gasp ettikten sonra evi kolonya dökerek yaktı. Yangında tek başına yaşayan 68 yaşındaki Ş.Y. hayatını kaybetti.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, 17 Mart’ta akşam saatlerinde tek başına yaşayan 68 yaşında Ş.Y. isimli şahsın evinde yangın çıktı. Şahıs yangın sonucu hayatını kaybetti. Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş çaplı bir inceleme başlattı. Yapılan detaylı inceleme sonucunda yangının kasten çıkarıldığı ve eve zorla girildiği tespit edildi. Şüphelilerin mağduru bayılttıktan sonra evi aradıkları fakat evde bulunan 30 bin TL’Yİ bulamayınca Ş.Y’nin parmağında bulunan bir adet yüzüğü ve boynunda asılı bulunan cüzdanın içindeki 30 TL parayı gasp ettikten sonra evi kolonya dökerek yaktıkları tespit edildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığına bağlı Mamak İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince bölgede bulunan birçok kuyumcu ve işyeri araştırıldı. Aile, akraba ve mahalle sakinlerinin ifadeleri alındı. Elde edilen bilgiler sonucu gasp şüphelilerinin H.U., K.İ. ve T.E. isimli şahıslar olduğu tespit edildi.

Jandarma ekipleri tarafından yapılan başarılı operasyon sonucu, H.U. ve T.E. yakalandı. H.Ü ve T.E. nin yapılan çapraz sorgulamasında işledikleri suçu kabul ederek; soğukkanlılıkla olayı nasıl gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Yakalanan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.İ.’nin ise yakalama çalışmalarına devam ediliyor.