Bir dönem baş yazarlığını da yaptığı Cumhuriyet gazetesinin kurucusu Yunus Nadi’nin oğlu Nadir Nadi, ölümünün 24. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Edirnekapı Şehitliği’nde gerçekleştirilen anmaya Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Önder Çelik, Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Aykut Küçükkaya ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanları katıldı. Anma programına gelenler Nadir Nadi anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Nadir Nadi’nin 24. ölüm yıldönümünde mezarı başında olduklarını belirten Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, “Kendisine olan saygı ve özlemimizi belirtmek üzere geldik. Aramızdan ayrılışının 24. yıldönümü. Cumhuriyetin kurucusu Yunus Nadi’dir. Kurumlaştırma konusunda büyük çaba sarf eden ustalardan biri de Nadir Bey’dir. Nadir Bey başyazılarıyla 1945’ten yaşamını sonlandırdığı son güne kadar, siyasal iktidarları Türkiye’nin yönetilmesi konusundaki eksikliklerden ve yanlışlardan dolayı eleştiren Atatürk ilkeleri konusunda yol gösterici olan, ‘Ben Atatürkçü değilim’ isminde kitap yazan bir düşünür ve gazetecidir. Onun yapmak istediğini gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

“Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşaması konusundaki çabalar başlangıçta olduğu gibi bugün de devam ediyor.” diyen Erinç, “Nadir Bey’e şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

1908 yılında Muğla'da doğan Nadir Nadi Yüksek öğrenimini İsviçre'de Lozan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde gördü. Gazeteciliğe, Cumhuriyet gazetesine yurt dışından gönderdiği yazı, haber ve röportajlarla başladı. İstanbul'a döndükten sonra Cumhuriyet 'in çeşitli birimlerinde çalıştı ve köşe yazarlığı yaptı. 1945 yılında babası Yunus Nadi'nin ölümü üzerine Cumhuriyet'in yönetimini ve başyazarlığını üstlendi. Çeşitli tarihlerde TBMM'de milletvekilliği yaptı. Basın alanında birçok ödül alan Nadir Nadi TÜYAP Kitap Fuarı tarafından da 1988 yılında Onur Yazarı seçildi. 1991 yılında ölen Nadir Nadi Edirnekapı Mezarlığına defnedildi.