Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ile Ankara ziyaretlerini değerlendirdiği basın toplantısında, Ünye’de yerel gazetecilik yapan, aynı zamanda Ünye Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olan Hamza Alp salondan dışarıya çıkartıldı.

AK Parti Ünye İlçe Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Ankara ziyaretlerini değerlendiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Atatürk Parkı’nda sinema günleri etkinlikleri yapılacağını söyledi. Daha sonra basına sorusu olan var mı diye soru soran Çamyar’a, gazeteci ve Ünye Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hamza Alp, “Başkanım Ankara’dan güzel haberler ile geldiğinizi söyleyip, Atatürk Parkı’nda sinema günleri düzenleyeceğinizi söylediniz. Tiyatro olarak ne gibi çalışmalarınız var?” diye sordu. Bunun üzerine Başkan Çamyar, “Ramazan etkinliklerimiz olacak, festivallerimiz olacak, orada yer alacaksınız.” dedi. Hamza Alp ise 'Onlar bir aylık etkinlikler, gelip geçer sonrasında ne olacak?' sorusu üzerine Çamyar, “Hamza size ne istediyseniz verdik.” cevabı üzerine Alp, "Öyle derseniz yarısı yalan olur. Yalan konuşmuş olursunuz. Sonra ben oraya Hamza Alp olarak gitmedim. Ünye Şehir Tiyatrosu yani sizin tiyatronuz olarak gittim.” dedi.

Çamyar ise "Niye Denizli’ye, Tuzla’ya kim gönderdi sizi?' sorusu üzerine Alp, "Denizli ile Tuzla diye iki yer dersek doğru olur. Ondan sonraki bütün yerlere kendi imkânımız ile gittik. Ünye’den olup gelenler de ücretsiz girdi, tiyatroyu izledi. Kimsenin cebinden 5 kuruş çıkmadı." diyaloğu üzerine Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ben belediye personel maaşını ödeyemediğim yerde tiyatro oynatamam. Hamza sözlerine dikkat et, dışarı çıkar mısın, arkadaşlar dışarı alalım” dedi. Gazeteci ve Ünye Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hamza Alp, AK Parti Ünye İlçe Teşkilatı’ndan belediye başkanının isteği üzerine dışarı çıkarıldı.