Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, Ankara’da barış mitingi öncesi meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 30 cana mal olan bombalı saldırıyı değerlendirdi.

Ülkenin adeta kan gölüne döndüğünü ifade eden Teke, "Bizim istihbaratımız nerede? Hani her tarafı dinliyorduk? Her şeyden haberimiz vardı? Ama nedense AK Parti hükümetinin işine yarayan bu tip kanlı eylemlerde istihbarat zafiyeti hat safhada. Urfa’da ve Ankara’da yaşanan acı olaylarda aklımıza hep soru işaretleri geliyor. Eğer bu tip patlamalar hükümetin işine yarıyorsa hep istihbarat zaafı doğuyor. Ankara’nın göbeğinde iki tane canlı bomba ve patlamanın şiddeti çok kuvvetli. Dikkat edilirse insanlar hep bacaklarından yaralanmış. Bu da kullanılan bombanın parça tesirli ve çeşitli cisimlerle güçlendirilmiş olduğunu gösteriyor.” dedi.

"Hani Türkiye çağ atlamıştı?" diyen Teke, “Nasıl özgürlükler ülkesidir. Nasıl insanlar hür bir şekilde gezip dolaşabilecek? Hani Türkiye çağ atlamıştı? İnsanlar istediği gibi çıkıp dolaşıyordu. Benim ve ailemin can güvenliği yoksa benim bu ülkede yaşamamın amacı nedir? Çok karamsar ve çok üzüntülüyüz. Allah yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin. Hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.