Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü'nün 94’üncü yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gencay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Üren, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, daire amirleri, gaziler ile şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Cirit, törenin ardından Valilik Protokol Salonunda gaziler ve şehit yakınlarını kabul ederek, ikramda bulundu. Gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Cirit, tüm gazilerin, gaziler günün kutladı.

Daha sonra Artvin Askeri Gazinoda gazi ve şehit aileleri onuruna yemek verildi. Yemeğin ardından ise yemeğe katılan gazilerden gündemle ilgili açıklamalar geldi. Muvazzaf subaylarla hatıra fotoğrafı çekildikten sonra son dönem gelen şehitlerle ilgili açıklama yapan Kore Gazisi Ahmet Sezgin, şehit haberlerine çok üzüldüğünü, idarede yanlışlıklar olduğunu belirttiği konuşmasında, "İdarecilerimiz, bizi yönetenler, hükümetler, bugüne kadar gelen hükümetler bunları çözerdi, ama çözemiyorlar. Ne var arkasında, karanlık, bilemiyoruz ki arkasında bir şey var, çözülmeyecek bir şey değil" dedi. Terör olaylarının bilerek çözülmediğini iddia eden Gazi Sezgin, "Bizim duyduğumuza göre, gazetelerden okuduğumuza göre, sarılıyor, imha etmek kararı veriliyor, imha edilmiyor. Niye edilmesin. Evet maalesef böyle bir sebep var bunda da" dedi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili açıklama yapan Kore Gazisi Ahmet Yılmaz ise "İngilizler dünyayı böl parçala yut. Demokrasi adı altında bölüp, parçalayıp yuttular, birçok ülkeyi, dağıttılar, işgal ettiler birçok ülkeyi. Ortadoğu'nun üzerinde şimdi Bizans oyunları oynanıyor. Çünkü bazıları iflas etti. Krizden kurtulmak için Ortadoğu'yu silah yatırmışlar, çıkmaya çalışıyorlar. Müslümanlara hem silah satıyorlar, hem Müslümanları birbirine kırdırıp kazanç sağlıyorlar." dedi. İnsanın yaşlandığında daha çok etkilendiğini belirten Gazi Yılmaz, "Lüzumsuz yere gençlerimiz ölüp gidiyor, hiç yerine..." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Daha sonra rahatsızlığından dolayı programa katılamayan Kore Gazisi Rıfat Karagöl'ü ziyaret ederek hasret gideren Gaziler, Karagöl'ün evinde Kore'de yaşadıkları hatıraları paylaştılar. Havan topları altında hayatını zor kurtardığını anlatan Gazi Seçkin, "Tabur karargahına kadar girdik, oradan yaralı ve hastaları aldık, döndük, öyle bir havan atışına tutulduk ki hayret edersin. Yanımıza, sağımıza, solumuza düşüyor. Tepemize isabet yaptıramadılar. Sırt vardı, döndüm, baktım orada cip vardı. Ben de hemen ambulansı durdurdum, yaralıları aldım, irtibat hendekleri vardı oraya gittik." dedi.

Daha sonra şehitliğe giderek şehitlere de dua eden gaziler daha sonra vedalaşarak ayrıldı.