Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı dernekler, Gaziantep'te 1 Mayıs Emekçi ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Yeşilsu Meydanı'nda düzenlenen program kapsamında anıta çelenk sunumunun ardından, Soma ve Ermenek'te hayatını kaybeden madencilerin ruhuna Fatiha okundu. Burada konuşan Pak Petrol İş Genel Başkanı Mehmet Bakırcı, "Emekçiyi görmezden gelenler, emeği yok sayanlar, kendileri er ya da geç yok olmaya mahkumdur. Hukukumuzu, hürriyetimizi, demokrasimizi, ekmeğimizi çalanlar, hangi kalın duvarların arkasına kaçarsa kaçsın, hangi karanlığa saklanırsa saklansın, hangi ine girerse girsin, bu millete hesap vermekten kurtulamayacak. Bugün emekçinin bırakın başka sorunlarını, can güvenliği dahi yoktur." dedi.

Sadece 2014 yılında bin 886, 2015 yılının ilk dört ayında ise 420 emekçinin hayatını kaybettiğini kaydeden Bakırcı, "Başta Soma ve Ermenek faciaları olmak üzere, yaşanan bu kazaların neredeyse tamamı önlenebilir kazalardı. Üç kuruş daha fazla kar elde etmek için, yasaların emrettiği iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin önlemleri alamayanlar ve onların siyasetteki ortaklarına, işbirlikçilerine sesleniyoruz. Bu millet yumuşak başlıdır ama uysal koyun değildir. Canını hiçe sayan kan emici vampirlerden hukuk önünde hesap sormasını bilecektir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından gökyüzüne güvercinler bırakıldı, torba yasada emekçilerin başlarına geçirdikleri torbalarla protesto edildi. İşçilerin halay çektiği program tatlı ikramıyla son buldu.