Gaziantep'te Yavuzlu-İbrahimli hattında sefer yapan 38 özel halk otobüsü kontak kapattı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni protesto eden eylemciler, kendilerine zorla aldırıldığını söyledikleri yeni araçların kredilerini ödeyemediklerini ve hattı da belediyenin kendi istediği gibi şekillendirdiğini öne sürdü.

Emek Mahallesi'nde araçlarının kontağını kapatan şoförler, eylem yaptı. Eylemden dolayı da şehir merkezindeki Yavuzlu-İbrahimli seferlerinde aksamalar yaşandı. Araçların kendilerine zorla aldırıldığını söyleyen Mustafa Kurt isimli şoför, “Ceza yaza yaza aldırdılar. Otobüse dönüşeceksiniz diye dolmuştan otobüse çevirdiler. Her araba 300-350 bin TL borçlu. Bunlar banka kredisiyle alındı. Şu an bu kredileri ödeyemiyoruz. Serbest kartla bize yolcu taşıtıyorlar. Serbest kart için bir kuruş ödeme yok. 1,5 yıldır kendi kesemizden taşıyoruz. Devletten, belediyeden herhangi bir ödenek yok. Şu an çok kötü durumdayız.” dedi.

Hat düzenlemesi de istediklerini kaydeden Kurt, “Belediye, hattı kendi istediği gibi şekillendiriyor. Bizim söylediklerimizi kâle almıyor. Konuşmaya da gittik. Devamlı ceza yazılıyor. Bir sonuç alamıyoruz. Haklarımız düzelmezse bütün esnaf kontak kapatabilir.” diye konuştu.

Yavuzlu-İbrahimli durağı sorumlularından Erdem Bozgeyik de kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını kaydederek, “Yol koordinasyon sistemini kendilerine göre yapıyorlar. Bizim krediyi nasıl ödeyeceğimizi düşünmüyorlar. Bankalar arabalarımıza el koymak üzere. Biz de el koyacağına arabalarımızı belediye önünde yakacağız. Polisi üstümüze salıyorlar. Güzergahlara ekip koyuyorlar. Bunların hepsi bizi kısıtlamak ve kendi rantlarını artırmak için.” ifadelerini kullandı.