Gaziantep’te Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da yakalanışının yıl dönümü kapsamında yürüyüş yapmak isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine polis ekipleri izin vermedi.

Öcalan’ın yakalanışının yıl dönümünü protesto etmek isteyen HDP Gaziantep üyeleri, Yeşilsu Parkı’nda toplandı. Eylemciler, “Barış, demokrasi, kardeşlik Öcalan’ın özgürlüğünden geçer”, “Öndersiz bir hayat yaşamayacağız ve yaşatmayacağız” pankartı açtı. Grup adına basın açıklaması yapan HDP Gaziantep il yöneticisi Ahmet Yaşaroğlu, “Kürt halkının siyasi önder kabul ettiği Abdullah Öcalan, 15 Şubat 1999 tarihinden bu yana İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde, uluslararası hukuk ve uluslararası sözleşmelerin çiğnendiği koşullarda tutuluyor. 10 milyonu aşan sayıda imzanın toplandığı ‘Öcalan’a Özgürlük’ kampanyasını yürüten, aralarında belediye eşbaşkanları, il eşbaşkanları ve siyasetçilerin de bulunduğu insanlar gözaltına alınıyor. Öcalan’ın Türkiye'ye teslim edilmesi kara günümüzdür ve Sayın Öcalan özgürleşinceye kadar bu kara günü lanetlemeye ve kınamaya devam edeceğiz.” dedi.

Basın açıklamasından sonra yürüyüşe geçen HDP üyelerine polis ekipleri izin vermedi. Güvenlik güçleri barikat kurarak eylemcilerin caddeye inmesine izin vermedi.