Gazlıgöl Havzası Termal Yatırımcılar ve İşletmeleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başaran, termal villalarda fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla yapılan operasyondan dolayı jandarma yekililerine teşekkür etti. Operasyonda, 14 kişi gözaltına alınmış, 8’i tutuklanmıştı.

Afyonkarahisar’ın önemli turizm merkezlerinden birisi olan Gazlıgöl’de bazı termal villa sahiplerinin fuhuş olaylarının artması üzerine villalarını düşük fiyatlarla satılığa çıkardığı belirtilmişti. Gazlıgöl’ün adının bu şekilde anılmasının herkesi üzdüğünü belirten termal villa ve tesis sahipleri, özellikle belediye ve ilgililer tarafından işletme ruhsatı olmadan çalışan villaların sıkı denetim alınmasını istemişti. Geçtiğimiz günlerde jandarma tarafından Gazlıgöl beldesinde yapılan bir operasyonda, termal villalarda fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla 14 kişi gözaltına alınmış, 8’i tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

'DÜNYACA ÜNLÜ GAZLIGÖL’ÜN FUHUŞLA ANILMASI HERKESİ ÜZDÜ'

Gazlıgöl Havzası Termal Yatırımcılar ve İşletmeleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başaran, Gazlıgöl’ün Türkiye’de ve dünyada bilinen bir termal merkez olduğunu belirterek, adının bu şekilde anılmasının herkesi üzdüğünü söyledi. Başaran, "Fuhuş yapıldığı söylenen bölgelerdeki villa sahipleri de bu işten mustariptir. Evini düşük fiyatlar satmaya kalkıyorlar. Bu işler belediye tarafından kontrol altına alınamayan evlerde yani iş yeri ruhsatı belgesi almayan yerlerde yapılıyor. ‘Kiralık’ diye duvarlara yazıyorlar bunlarda uygunsuz kişiler tarafından kiralanıyor. Aleni yapılan evler var. Günde 7 defa kiralanıyor, örneğin 100 liraya kiraya veriliyor. Belediyenin kayıt dışı kiralamayı sıkıştırması gerekiyor." dedi.

Başaran, Gazlıgöl ve Yaylabağ belediyesi ile ilgililerin hem ruhsat hem de mali açıdan işletmeleri kayıt altına alması gerektiğini dile getirdi. Gazlıgöl’de 400’e yakın termal villa bulunduğunu ifade eden Başaran, jandarmaya yaptıkları operasyon için teşekkür etti.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Z.G., A.K., M.A., G.D., T.Ö., S.Y., Y.B., H.T., H.K., A.K., B.G., H.A., C.Y.E., Y.G.B., C.K. ve F.Y. isimli şahısların Afyonkarahisar İhsaniye ilçesi Gazlıgöl ve Yaylabağı beldelerinde faaliyet gösteren termal villa ve tesislerde, fuhuşa teşvik, yolunu kolaylaştırma, fuhuş için aracılık ve yer temini ile şantaj suçlarının işlendiği yönünde bilgiler alınmıştı. Konuyla ilgili eş zamanlı operasyon neticesinde, 16 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan sorgulamaları sonucu 2 şahıs ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmış, 14 şahıs adli makamlara sevk edilmişti. 14 şüpheliden 3’ü ifadelerinin alınmasını müteakip, 3’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 8’i de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.