Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Mehmet Gebeş, Kurucu Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili BBP tarafından açılan davalarda menfi karar veren herkesin terfi ettirildiğine dikkat çekti.

Gebeş, “Bulundu, getiriliyor’ diyen Kayseri Valisi Danıştay üyesi, Kahramanmaraş Valisi önce Kamu Güvenliği Müsteşarı ve daha sonra büyükelçi oldu. Dönemin Kayseri Emniyet Müdürü de Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı olarak atandı. Söyleyin şimdi siz kimden yanasınız. Muhsin Başkandan mı? Yoksa onu şehit edenlerden mi yanasınız?” diye sordu.

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu, kabri başında anmak için BBP’liler ‘Beyaz buluşmaya’ gidiyor. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını, şehadetlerinin 6. yıl dönümünde Taceddin Dergâhı'nda bulunan kabri başında anmak için BBP Bursa il ve ilçe teşkilatları ile Alperen Ocakları mensupları, 25 Mart 2015 Çarşamba günü (yarın) Ankara’ya gidecek.

Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberinde şehit olan Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, Pilot Kaya İstektepe ve Gazeteci İsmail Güneş’in ölümlerinin üstünden 6 yıl geçtiğini hatırlatan BBP Bursa İl Başkanı Mehmet Gebeş, buna rağmen AK Parti hükümetinin bu hadiseye kayıtsız kalmasının bütün dikkatleri üstlerine çektiğini söyledi.

BBP Bursa İl Başkanı Mehmet Gebeş, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun uğruna şehit olduğu dava, bugün devleti yönetenlerin ve yönetmeye talip olanların tahayyül edemeyeceği bir davadır. Bu hadisenin üstünü örtmeye çalışan AKP hükümeti bilmelidir ki Keş Dağları'nda ölüme terk ettiğiniz kişilerin ahları sizi asla rahat bırakmayacak. Gazeteci İsmail Güneşin feryadı arş-ı alaya ulaştı ancak sizin katılaşmış yüreklerinize ulaşamadı.” dedi.

BBP tarafından açılan davalarda menfi karar veren herkesin terfi ettirildiğine dikkat çeken Mehmet Gebeş, “Bulundu, getiriliyor’ diyen Kayseri Valisi Danıştay üyesi, Kahramanmaraş Valisi önce Kamu Güvenliği Müsteşarı ve daha sonra büyükelçi oldu. Dönemin Kayseri Emniyet Müdürü de Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı olarak atandı. Söyleyin şimdi siz kimden yanasınız. Muhsin Başkandan mı? Yoksa onu şehit edenlerden mi yanasınız?” diye sordu.

BBP Bursa İl Başkanı Mehmet Gebeş, devamında AKP hükümetine yönelik şunları söyledi: “Biz sizden şunu istiyoruz. Kardeşlik hukukunuzu yerine getirin ve namus borcunuzu ödeyin. Binlerce kişinin katili olan terörist başı Öcalan’a verdiği değerin onda birini Muhsin Başkan'a vermenizi bekliyoruz. Unutmayın kimsenin ahı kimseye kalmaz, ne saraylarınız, ne gemileriniz sizleri temize çıkaramayacaktır.”