Ankara'da bir gecekonduya yapılan baskında asker ve polise ait malzemeler ele geçirildi. Gecekondudaki malzemeler bir kamyona sığmayınca olay yerine ikinci bir kamyon getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Şube Ekipleri ve Terörle Mücadele Şube ekipleri, ihbar üzerine baskın yaptıkları bir gecekonduda çok sayıda asker ve polise ait malzeme ele geçirdi. Ekipler, gecekonduda dürbün, askeri uyku tulumu, çevik kuvvet polisinin kullandığı bere, polis kaskı, NBC eldiven, Zodyak bot, kimyasal saldırılarda kullanılan maske, çok sayıda gaz maskesi kapsülü, evin bahçesinde ‘Sahil Güvenlik’e ait hücum botu gibi malzemeler buldu. Emniyet ekipleri dürbünleri denedi. Daha sonra malzemeleri, beraberinde getirdikleri bir kamyona imece usulü taşıdı. Taşıma esnasında bazı kutuların üzerinde içerisinde ne olduğuna dair bilgiler dikkat çekti.

Malzemeler bir kamyona sığmayınca emniyet ekipleri olay yerine ikinci bir kamyon getirdi. Emniyet ekipleri malzemeleri ikinci kamyona da yükledi. Malzemeler iki kamyonla, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Polisin, malzemelerle ilgili olduğu değerlendirilen F.T., A.H. ve C.K. isimli şüphelileri gözaltına alındığı öğrenildi. Malzeme ve teçhizatların nasıl temin edildiği ve hangi amaçla kullanılacağı araştırılıyor.