Gediz Üniversitesi 2. Ulusal Robot Yarışması, teknolojiye meraklı gençleri bir kez daha buluşturdu. Yarışmaya, ülke genelindeki 22 lise ve 12 üniversite katıldı. Çevresini gören, şartlara göre karar verip hareket edebilen yapay zekaya sahip robotlarla iki kategoride mücadele edildi. Birinciliklere, Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ege Üniversitesi ulaştı

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, teknolojiye meraklı genç beyinleri teşvik etmek için bir kez daha kolları sıvadı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri öğrencilerinin oluşturduğu Gediz Robotik Kulübü, 2. Ulusal Robot Yarışması düzenledi. İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Manisa, Aydın, Isparta ve Karabük'ten 22 lise ve 12 üniversite katıldı. Yaşları 14 ile 21 arasında değişen gençler, yazılımları dahil tamamen kendi eserleri olan toplam 132 robotla karşı karşıya geldi. Sensörleri aracılığıyla gördüğü parkurdaki beyaz ve siyah çizgileri izleyen, engelleri ve tuzakları farkedip nereden gitmesi gerektiğine karar verebilen robotlar mücadele etti.

Çizgi izleyen robot kategorisinde, zorlu parkuru en hızlı tamamlayan Ege Üniversitesi hem birincilik hem de ikincilik elde etti, Karabük Üniversitesi üçüncü oldu. Serbest kategoride ise Bornova Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliğe ulaştı, Karabük Üniversitesi ikinciliğe, TAKEV Lisesi de üçüncülüğe layık görüldü. Dereceye giren ekipler, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik tarafından ödüllendirildi. Rektör Çevik, lise ve üniversite öğrencileri ve hocalarını kutlayıp örnek gösterdi. Genç beyinlerin ürünü robotları seyrederken gurur duyduğunu, geleceğe dönük ümitlerinin de güçlendiğini dile getirerek, “Teknolojiye meraklı ne kadar çok evladımız olduğuna, geçen yıl olduğu gibi bu sene de tanıklık ettik. Onları izlerken aslında ülkemizin geleceğinin ne denli aydınlık olduğunu da görmüş olduk. Eminim ileride çok daha iyilerini yapacaklar, Türkiyemiz'in adını teknolojide duyuracaklar. İşte bu amaçla Gediz Üniversitesi olarak, onları her alanda desteklemeye ve ihtiyaç duydukları imkanları sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.