Gediz Üniversitesi, sanayiyle işbirliğinde örnek bir adım attı. Üniversitenin bir yerleşkesi de İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) kuruldu. 572 firmanın üretim yaptığı Türkiye’nin önde gelen sanayi merkezlerinden İAOSB’de Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi, Üniversite Sanayi İşbirliği Ofisi, Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) Şubesi, Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı ve derslikler oluşturuldu.

Gediz Üniversitesi İAOSB Yerleşkesi Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Kemal Zorlu, Nedim Uysal, Tamer Taşkın, Sayıl Dinçsoy, Faruk Oral, Nihat Dirin, Muin Altın ve Atilla Üner gibi İzmir’in önde gelen sanayicilerinin katıldığı törenle hizmete girdi. Açılışta Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, Mustafa Kemal Aras, Önder Barlas, Bülent Talay ve Şeref Sipahi de yer aldı.

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Gediz Üniversitesi’nin kurucuları arasında Ahmet Küçükbay, Ramazan Davulcuoğlu, Bülent Talay gibi tanınmış sanayicilerle iş dünyasından birçok ismin de bulunduğunu hatırlattı. Kavuk, “İzmir iş dünyasının içinden doğan üniversitemiz, sanayiyle işbirliğine büyük önem veriyor, çünkü Türkiye’nin kalkınmasında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmesinde bu işbirliğinin itici güç olacağına inanıyoruz, bunun için gayret ediyoruz. Bu uğurda desteğini esirgemeyip bize kapılarını açan Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş başta olmak üzere İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, sanayiyle artık daha iç içe olacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik, yaklaşık 1.2 milyon TL’ye mal olan yerleşke hakkında şu bilgileri verdi: “Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi, bilim dünyasıyla sanayi arasında teknoloji köprüsü kuracak. Üniversite Sanayi İşbirliği Ofisi’nin de desteğiyle yeni teknolojiler üzerinde ortak çalışmalar gerçekleştirilecek, ar-ge faaliyetleri yürütülecek. Sanayicilerle çalışanları için de GESEM aracılığıyla finanstan pazarlamaya çeşitli eğitim programları düzenlenecek. İhtiyaç duyulan alanlarda teknik elemanlar da eğitilecek. Yerleşkemizde İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkısıyla Türkiye’nin en donanımlı yenilenebilir enerji laboratuvarı da yer alıyor. Bu laboratuvarda hem bu alanda araştırmalar yürütülecek hem de rüzgar enerji santrallerinde eksikliği çekilen personeller, teknik lise mezunları arasından yetiştirilecek. İş dünyasıyla ortak eğitim modeli uygulayan bir üniversiteyiz. Sektörlerin talep ettiği alanlarda bölümler açıp öğretimi de yine birlikte veriyoruz. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yerleşkemizle üniversite-sanayi ve iş dünyası işbirliğini daha ileriye taşıyacağız, birlikte neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Güçlerin birleştirilmesiyle doğacak sinerji, İzmirimiz'e ve ülkemize kazandıracak.”

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da üniversite-sanayi işbirliğinde Türkiye’ye örnek olacak bir girişimde bulunulduğunu ifade etti. Uğurtaş, şunları söyledi: “Üniversitelerle işbirliğine hep önem verdik, bu yöndeki çalışmalarımızın en ciddi adımı ise bu yerleşke oldu. Ülkemizin gelişmesini, dünyayla rekabet etmesini istiyorsak, üniversitelerle birlikte hareket edip ar-ge ve inovasyonla yüksek teknoloji üretmek zorundayız. Hepimize önemli görev düşüyor ve ne mutlu ki Atatürk Organize Sanayi Bölgemiz'e Gediz Üniversitesi geldi, birçok sanayicinin eline geçmeyecek fırsat da ayağımıza gelmiş oldu. Bu fırsatı değerlendirip büyük hedefler için daha çok çalışmalı ve üniversite-sanayi işbirliğine sahip çıkmalıyız.” diye konuştu. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise Gediz Üniversitesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni kutladı, örnek gösterdi. Gediz Üniversitesi’nin yabancı öğrencileri de konser ve dans gösterisiyle açılış törenine renk kattı.