Gaziantep'te Salime Kırşan Camii'nin minaresindeki 2 GSM operatörüne ait baz istasyonu sağlığa zararı ve çirkin görüntüsüyle bölge halkının tepkisini çekiyor.

Yıllardan bu yana kurulu olan ve kaldırılması için imza kampanyaları da düzenlenen baz istasyonuyla ilgili son durum belirsizliğini koruyor. Vatandaşlar girişimlerden hiçbir sonuç alamadıklarını söylerken, Şehitkamil Müftülüğü görevlisi sözleşmenin önümüzdeki yıl biteceğini ifade ediyor. Cihazlardan elde edilen gelir ise Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait olduğu öne sürülen Dini ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Müftülük ve cami tarafından kullanılıyor.

Pancarlı Mahallesi'ndeki Salime Kırşan Camii'ne ilk baz istasyonunun yaklaşık 15 yıl önce kurulduğu belirtiliyor. Muhtar Rıza Bozgeyik'in camiye imamlık yaptığı dönemde iki kez engel olduğu kurulma işlemi, GSM operatörü yetkililerinin Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan aldığı onayla gerçekleşmiş. Ancak aradan geçen zamana rağmen, bölge halkının kaldırılma talebinin karşılık görmemesi tepkileri daha da artırıyor.

"RAHİM KANSERİ ARTTI"

Kanser tehdidi saçan baz istasyonunun kaldırılması yönünde defalarca talepte bulunduklarını anlatan cami cemaatinden İsmail Çınar isimli vatandaş, “Biz bunun başından beri kurulmasına karşı çıktık. Ama bizi dinlemediler. Eninde sonunda Diyanet kabul etti. Şimdi kalkmasını istiyoruz ancak elimizden gelen bir şey yok. Mahalleli tepkili. Kadınlarımız, kızlarımız rahim kanseri oldu bu baz istasyonu yüzünden. Bununla ilgilenen varsa ilgilensin.” ifadelerini kullandı.

"MİNARENİN GÖRÜNTÜSÜNÜ DE BOZUYOR"

Öte yandan minarenin görüntüsünü de son derece olumsuz etkileyen baz istasyonlarıyla ilgili konuşan Şehitkamil Müftülüğü görevlisi, baz istasyonlarının kaldırılması yönünde çok sayıda şikayet alındığını doğruladı. Söz konusu vakıfla ile imzalanan bir sözleşmenin bulunduğunu ve bunun da seneye sona ereceğini dile getiren görevli, şu bilgiyi verdi: “Müftü bey de baz istasyonlarının kaldırılması taraftarı. Bu yönde de talebimiz oldu. Yazışma da yapıldı. Ama bir türlü kaldırmadılar. Sözleşme bittikten sonra kaldıracaklarını söylüyorlar. O da önümüzdeki sene bitiyor.” Görevli, baz istasyonunun gelirinin Dini ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Müftülük ve söz konusu camiye verildiğini de sözlerine ekledi.