Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğum günü olan erkek arkadaşı ile denize giden genç kız, arkadaşının denizden yaklaşık 25 dakika boyunca çıkmayınca boğulduğunu zannetti. Kurtarma ekiplerine haber veren ve beklemeye başlayan genç kız ve vatandaşlar, genç adamın hayatta olduğunu duyunca mutluluk göz yaşları döktü.

Olay ilçeye bağlı Köseağzı mevkisinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Ereğli Devlet Hastanesi Acil servisinde pratisyen hekim olarak görev yapan Faruk Köker (28), doğum gününde kız arkadaşı Yekbun Melez ile birlikte Köseağzı piknik alanına geldi. Kız arkadaşını Yekbun Melez'i sahil kıyısında bırakan Köker, paletlerini ve gözlüklerini takarak denize girdi. Denizde belirli süre ilerledikten sonra kız arkadaşına el sallayan ve yüzmeye devam eden genç doktor, midye çıkarmak için daldığı yerden yaklaşık 25 dakika boyunca sudan çıkmamasıyla, erkek arkadaşının boğulduğunu zanneden genç kız polise ve kurtarma ekiplerine haber verdi.

Bu sırada piknik alanında ki çalışanlar ve vatandaşlar sandalla denize açılarak ve kayaların üzerine çıkarak genç adamı aramaya başladı. Ümitlerin kesildiği sırada kayalıkların üzerindeki vatandaştan gelen haber herkesi sevinç göz yaşlarına boğdu. Genç doktorun kayalıkların dibinde yorulduğu için dinlendiği ortaya çıkarken, kendisini almaya gelen sandalın arkasına tutunan genç doktor kıyıya yakın bir yerde sandalı bıraktı ve yüzerek kıyıya kadar geldi. Denizden çıkan Faruk Köker'e sarılan Yekbun Köker, uzun süre göz yaşı döktü. Erkek arkadaşı Faruk Köker' e sarılan Yekbun Melez kıyıya çıktı.

İş yeri işletmecisi Nazım Tıngaz, "Arkadaşı ile gelmiş ve koyu gezmek istemiş. Paletler ayağında gözlük arkaya gidiyor. Suların çok olmasıyla arkadaşı da öldü boğuldu zannetti. Bizde sahil güvenliğe haber verdik. İtfaiye ve dalgıçlara da haber verdik. Sandal ve yüzerek bir arkadaş gönderdik. Orada yüzerken gördüler. Sandala alıp tersine geldiler. Olay bu" dedi.

Diğer taraftan haber verilen İtfaiye arama kurtarma ekipleri, 112 ekipleri ve polisler Faruk Köker'in denizden çıkmasının ardından Köseağzı mevkisinden ayrılırken, Faruk Köker'in sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarında dalgıçlık eğitimi aldığı görülüyor.