Çanakkale’de yaşayan Burcu A. (29) adlı kadın, çocuklarını kendisine göstermediğini iddia ettiği boşanma aşamasındaki eşinin peşinden İzmir’e geldi. Burcu A., eşinin kendisini darp ettiğini iddia ederek polise gidip şikayetçi oldu.

Burcu A., Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gazetecilere yaşadıklarını anlattı. Burcu A., subay olan eşi S.A. ile Çanakkale’de görev yaptığı sırada 7 yıl önce evlendiğini, sonra şiddet görmeye başladığını iddia etti. Eşinden yaklaşık 7 ay önce boşanma kararı alarak ayrı yaşamaya başladıklarını aktaran Burcu A., bu süreçte 4 yaşında çocukları S.K.A.'nın velayetinin kendisinde olduğunu, buna rağmen eşi tarafından kaçırıldığını ileri sürdüğü çocuğunu hiç göremediğini iddia etti.

Çocuğunu bulmak umuduyla Bingöl'de görev yapan eşini bir dedektif gibi takip etmeye başladığını aktaran Burcu A., babasıyla birlikte İzmir’in Karabağlar ilçesinde olduğunu duyduğu eşinin yanına geldiklerini dile getirdi.
Eşinin, Basın Sitesi'nde birlikte yaşadığını iddia ettiği H.A. isimli kadının evinde bulduğunu ileri süren Burcu A., eve gittikten sonra yaşadıklarının şu şekilde gerçekleştiğini öne sürdü: “Evin ziline bastım ve bir kadın kapıyı açtı. Kadın ve arkasından gelen eşim, beni zorla içeriye çektiler. Salona sürüklediler. Eşim, evde beni darp etti. Savurduğu tekmeler gözüme ve başıma da geldi. Evliliğimizin ikinci gününde bana silah göstererek tehdit etmişti. Daha önce de bıçakla kolumdan yaralamıştı. Bir seferinde yerde sürüklemiş bacağım yaralanmıştı. Ama ben bunları büyüklerimin de telkinleriyle ve korktuğum için adli boyuta taşımamıştım. Olay sonrası Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek darp raporu aldım.” Burcu A., daha sonra Basın Sitesi Polis Merkezi'ne giderek eşinden şikayetçi olduğunu aktardı.

“EŞİM KORUMA KARARI ALDIRDI"

Eşinin kendisine karşı koruma kararı aldırdığını ileri süren Burcu A., eşinin aldırdığı koruma kararı nedeniyle 3 gün hapis cezasıyla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Yüzünde yara izleri, gözünde morluk görülen Burcu A, "Çocuğumun peşindeyim, bana karşı koruma kararı aldırmış. Benim ona şiddet göstermem mümkün değil. Anlaşmamız gereği çocuğun velayeti bende ama çocuğumu bana göstermiyor. Yargı Türkiye'de çok yetkisiz. Bir şikayette bulunuyorsunuz, 3 ay sonra size yanıt geliyor. Buna bir önlem alınmalı." diye konuştu.

Burcu A., çocuğunu göremediği için defalarca adli mercilere başvurduğunu ileri sürerek, çocuğunun kendisine verilmesi için yetkililerden yardım istedi.