Genelkurmay Başkanlığı internet sitesi üzerinden bugün ve dün meydana gelen terörist saldırıları ve bunlara verilen karşılıklar hakkında bilgi verdi.

Buna göre; 31 Temmuz saat 17.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu 8-10 kişilik bir terörist grubu tarafından, Tunceli merkez ilçe Samanlı köyünde, 50-60 araç durdurulmak suretiyle Tunceli-Pülümür kara yolu kesildi, iki TIR, bir kamyon yakıldı ve el yapımı patlayıcı patlatmak suretiyle kara yoluna maddi hasar verildi. Bölgedeki güvenlik tedbirleri artırıldı.

1 Ağustos sabaha karşı 00.15 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak Uludere ilçesi Dağdibi Jandarma Karakol Komutanlığına, roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıya, askeri unsurlar tarafından anında karşılık verildi, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Yine bugün 00.35 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Mardin Artuklu ilçesi Akbağ mahallesinde, elektrik dağıtım trafosuna, önce roket atar ile iki atım, sonra uzun namlulu silahlarla 50-60 atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulundu.

31 Temmuz günü saat 23.10 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Muş merkez ilçe Dilimli köyünde, Mercimekkale Jandarma Karakol Komutanlığına ait, yol emniyet ve kontrol devriyesindeki bir araca silahlı saldırıda bulunuldu. Açılan ateşe anında karşılık verilmesi neticesinde, terörist ateşleri kesildi. Saldırı sonucunda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Yine aynı gün saat 20.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kars Kağızman ilçesi Demirkapı mevkiinde, Erzurum-Kağızman-Iğdır kara yolu trafiğe kapatılmış ve dört araç yakıldı.

31 Temmuz saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu dört terörist tarafından, Ağrı Diyadin ilçesi Dedekulak Köyünden, Van Çaldıran ilçesi Yaşkütük Köyü istikametine, şahsi otomobiliyle seyahat eden iki şahsa ait araçlar yakıldı.