Kişisel gelişim uzmanı Türker İşler, hayatın gerekçelerle değil, gerçeklerle sürdüğünü, gerekçelerin doğruları yanlış gibi göstermeye yetmeyeceğini söyledi.
Kişisel gelişim uzmanı Türker İşler, Burdur Aktif Eğitim-Sen üyelerine bir konferans verdi. Program, Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji’nde yapıldı. Okulun Sinema ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa idareci, öğretmen ve sendika üyeleri katıldı.
Kişisel gelişim uzmanı İşler, istatistik, zamanı iyi kullanma, gerekçeler, gerçekler, vicdan, ilgi ve üslup konularında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.
Günümüz insanının zamanı özellikle de şimdiki zamanı içinde o yaşadığımız zamanı kullanmayı bilmediğini anlatan uzman İşler, “Zaman bozukluğu yaşıyoruz. Yeni nesle şimdiki zamanda yaşamayı öğretmemiz lazım. Neslin başarılı olabilmesi için onların vicdanlarını harekete geçirin. Günümüz insanlarının vicdanları rafta, kendileri ise bu yüzden araftalar.” diye konuştu.
Dünyanın birçok ülkesinde Türkçe öğreten öğretmenlerin, farklı milletlerin çocuklarının vicdanlarına seslenmeleri nedeni ile onları hem sosyal hayatta, hem de ders alanında başarılı bireyler yetiştirmede etkin kıldığını aktaran Uzman İşler, “Son zamanlarda bu güzel işleri yapan insanların yaptıkları engellenmeye çalışılıyor. Dünyanın değişik ülkelerine giden Türk Öğretmenler, gerekçelerle değil, gerçeklerle oraya gidiyor. Bu yüzden başarılı oluyorlar. Bu gün bu güzellikleri, bazı gerekçelerle engellemeye çalışanlar, gerçeklerden çok uzak oldukları için, hiçbir zaman başarılı olamazlar.” diye konuştu.
Eğitimde vicdanın yanı sıra ilginin de önemli olduğuna değinen İşler, milenyum neslinin oyunlarda gösterdiği başarılardan da görüleceği gibi dikkat probleminin olmadığını, ilgi problemlerinin olduğunu, ebeveyn ve öğretmenlerin de başarılı bireyler yetiştirebilmesi için, çocuklardaki ilgi problemini, gerekçeler üretmeden çözmesi ile olacağını sözlerine ekledi.
Burdur Aktif Eğitim-Sen’in üyelerine yönelik düzenlediği kişisel gelişim semineri, sendika üyelerinden Yaşar Bağrıaçık’ın Kişisel Gelişim Uzmanı Türker İşler’e plaket takdimi ile sona erdi.