Gezi Parkı olaylarında yaralananların oluşturduğu Gezi Gazileri Dayanışma Platformu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ı ziyaret etti. Platform üyeleri görüşme ile ilgili gündemdeki kolalisyon görüşmelerinde Gezi Davası süreci ve yaralananların haklarının savunulması için hassasiyet gösterilmesi talebinde bulunduklarını açıkladı.

Aralarında Gezi olaylarında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalitaş, yine olaylarda yaralanan Aydın Aydoğan, Erdal Sarıkaya ve Evren Köse'nin bulunduğu platform üyeleri CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda başkan Karayalçın ile bir süre görüştü. Ziyarete ilişkin bilgi veren platform üyeleri, partilerin hükümet kurmak için yapacakları koalisyon görüşmelerine ilişkin kendi görüşlerini Karayalçın'a ilettiklerini belirtti.

Ali Ayvalıtaş, kişisel olarak AKP-CHP koalisyonuna karşı olmadığını ancak bazı beklentileri olduğunu söyledi. Beklentilerini Karalayçın'a ilettiğini anlatan Ayvalıtaş, Gezi ile ilgili davaların yürümediğini ve bir çok davanın henüz başlamadığını anlattı. Ülkelerini seven insanlar olduklarını söyleyen Ayvalıtaş, "Bu ayrımlaşmaya, kutuplaşmaya karşıyız. Tabii ki biz bunu bitirmek istiyoruz." dedi.

Gezi olayları sırasında yaralanan Aydın Aydoğan ise devlet kurumları ile meseleleri olmadığını ancak bunları yöneten zihniyetle sorunları olduğunu belirtti. Gezi'nin AKP zihniyetinin kırılma noktası olduğunu söyleyen Aydoğan, Gezi olaylarının verimini seçimlerden sonra aldıklarını anlattı. Aydoğan, "Bu saatten sonra bizi bir araya getiren ayrılıklarımız değil, aynılıklarımız olması lazım." şeklinde konuştu.

Olaylar sırasında gözünden yaralanan Erdal Sarıkay'a ise platform olarak ziyarette bulunduklarını anlattı. Sarıkaya, olası bir AKP-CHP koalisyonunda CHP İç İşleri ve Adalet Bakanlığı'nı alacak ve Gezi olaylarında mağdur edilenlerin hesabı sorulacaksa kendilerinin destekleyeceğini ancak hükümet dışı kalmanın da bir anlamı olmadığını belirtti. Hukukun yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Sarıkaya, "Gezi Davasında iki yılda 5 savcı değiştirmemize rağmen bir adım kat edemedik ama yasaklanan Grup Yorum konserinde gözaltına alındığımdan dolayı devlet bir savcı ile 2 ayda 2 ile 5 yıl talebi ile dava açmıştır." dedi.