Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca 7 gün 24 saat boyunca denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Tatlı, unlu mamuller, kasaplar ve fırınlar gibi denetleyen ekipler, uygunsuz olan yerler hakkında da tutanak tutuyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Erkan Alkan, il ve ilçe müdürlüklerinde 70 resmi kontrol görevlisi tarafından denetlemeler yapıldığını söyledi. Kayseri’de 9 bin 200 gıda işletmesi bulunduğunu belirten Alkan, "Bu işletmelerin bin 1160 gıda üretimi 8 bin 40 adedi ise gıda satış ve toplu tüketim yeridir. Rutin denetimler tüm gıda işletmelerinde yılda 2 defa yapılmaktadır." dedi Ramazan ayı gelmesiyle birlikte rutin denetimlerin dışında mesai ve hafta sonu denetimlerin sürdürüldüğünü belirten Alkan, şunları söyledi: "Bu sayede 7 gün 24 saat kontrol görevlilerimiz tarafından yürütülmekte olan gıda denetimlerinde tüketimi artan ürünlere yönelik denetimlere ağırlık verilmektedir. Denetimlerde öncelikli olarak unlu, mamuller, tatlı ve şekerlemeciler, toplu tüketim yerleri, kasaplar ve fırınlar gibi işyerlerinin denetimlerine ağırlık verilecektir. Tüm bu denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu için vatandaşlarımızın açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünleri satın almamaları, görünen olumsuzlukları Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerekmektedir."